Adora Magic City

Primeur: eerste in China ontworpen en gebouwde cruiseschip is onderweg

Het eerste in China ontworpen en gebouwde cruiseschip is gisteren vanuit de havenstad Shanghai begonnen aan zijn eerste tocht. De Adora Magic City vaart de komende zes dagen naar Japan en Zuid-Korea.

China cruiseschip Adora Magic City
Op de eerste dag van 2024 vertrok de Adora Magic City vanuit haar thuishaven in Shanghai. Foto CFOTO/Sipa USA

Het gevaarte van ruim 323 meter lang biedt plaats aan 5000 passagiers en telt ruim 2100 kamers voor gasten. Het schip telt zestien dekken en heeft bijvoorbeeld een lounge voor het populaire gezelschapsspel mahjong en een hotpot-restaurant. Ook zijn er theaters, bars en winkels aan boord. Chinese staatsmedia noemen het schip een ‘belangrijke mijlpaal’ voor de scheepsbouwindustrie van China en een ‘kroonjuweel’ van het land.

Het luxe cruiseschip richt zich op de Chinese middenklasse die internationaal wil reizen.

Eerder waren cruiseschepen bestemd voor China vooral het werkterrein van Europese scheepsbouwers. De bouw van de Adora Magic City in Shanghai liep wel vertraging op door de coronapandemie en de strikte lockdowns in China.

Primeur: eerste in China ontworpen en gebouwde cruiseschip is onderweg | Schuttevaer.nl
Adora Magic City

Primeur: eerste in China ontworpen en gebouwde cruiseschip is onderweg

Het eerste in China ontworpen en gebouwde cruiseschip is gisteren vanuit de havenstad Shanghai begonnen aan zijn eerste tocht. De Adora Magic City vaart de komende zes dagen naar Japan en Zuid-Korea.

China cruiseschip Adora Magic City
Op de eerste dag van 2024 vertrok de Adora Magic City vanuit haar thuishaven in Shanghai. Foto CFOTO/Sipa USA

Het gevaarte van ruim 323 meter lang biedt plaats aan 5000 passagiers en telt ruim 2100 kamers voor gasten. Het schip telt zestien dekken en heeft bijvoorbeeld een lounge voor het populaire gezelschapsspel mahjong en een hotpot-restaurant. Ook zijn er theaters, bars en winkels aan boord. Chinese staatsmedia noemen het schip een ‘belangrijke mijlpaal’ voor de scheepsbouwindustrie van China en een ‘kroonjuweel’ van het land.

Het luxe cruiseschip richt zich op de Chinese middenklasse die internationaal wil reizen.

Eerder waren cruiseschepen bestemd voor China vooral het werkterrein van Europese scheepsbouwers. De bouw van de Adora Magic City in Shanghai liep wel vertraging op door de coronapandemie en de strikte lockdowns in China.