Stremming

‘Incident met binnenvaartschip’ stremt brug over Van Starkenborghkanaal voor onbepaalde tijd

De brug bij Stroobos is voor onbepaalde tijd gestremd. Volgens een schipper die voor de brug over het Van Starkenborghkanaal lag te wachten draaide de brug vroegtijdig dicht, terwijl er nog een containerschip doorheen voer. Rijkswaterstaat kan dat niet bevestigen en spreekt ‘van een incident met een binnenvaartschip’.

Binnenvaartschepen liggen te wachten voor de brug bij Stroobos. Foto Jelke Jongsma/ProNews Productions

Rond 15:00 uur voer het containerschip Sendo Liner door de draaibrug toen die opeens sloot. Volgens de eigenaar van het schip is er enige schade aan de reling, maar konden ze wel doorvaren. Waarom de brug sloot terwijl het schip er doorheen voer, is ook voor hem een raadsel. Het is aan Rijkswaterstaat om de oorzaak te achterhalen. ‘Wij zijn in ieder geval niet tegen de brug gevaren, de brug sloot voortijdig.’ Het gaat om een draaibrug.

Reparatie

Als gevolg van de stremming liggen meerdere schepen aangemeerd te wachten tot de brug weer open kan. Meerdere schippers laten aan Schuttevaer weten geen idee te hebben hoe lang de stremming gaat duren. Ook de vaarwegbeheerder kan daar nog niets over zeggen.

Update donderdag 11-07-2024:

De brug is woensdagavond rond 20 uur gerepareerd en weer bedienbaar, wat gebeurt vanuit Gaarkeuken. Rijkswaterstaat onderzoekt samen met de politie en ILT de oorzaak van het incident.