Geen gewonden

Weer zinkt schip van Jogo Logistics op Bovenschelde

Voor de tweede keer in korte tijd is een schip van Jogo Logistics gezonken. Op 9 december rond het middag uur plooide en zonk de met steenslag geladen Jogo 4 op de Bovenschelde. De drie bemanningsleden konden tijdig van boord komen. Het scheepvaartverkeer is voorlopig gestremd. Op 4 augustus jongstleden zonk op de Schelde bij Dendermonde de Jogo 2; bij dat ongeval verdronk de schipper.

Binnenschip ‘Jogo 4’ is gezonken op de Schelde in Merelbeke. Via schipper gekregen

Het incident gebeurde in de buurt van Zevergem en Schelderode. Het scheepvaartverkeer in de omgeving van Merelbeke ligt stil. De stremming geldt tussen km 71,0 en 75,9, zowel voor de opvaart als de afvaart. De schepen in de opvaart worden bij sluis Merelbeke geïnformeerd over het ongeval. De stremming geldt voorlopig tot woensdag 22.00 uur, meldt Visuris. Een deel van de lading steenslag is wel in het water terechtgekomen.

Eigenaar Peter Joos bevestigt dat het om de om Jogo 4 gaat. ‘Het schip lig met de achterkant omhoog, dat kunt u ook zien op de foto’s. Verder wil ik nu niet reageren.’

Tekst gaat verder onder de foto

De gezonken Jogo 4. Foto prive

De Vlaamse Waterweg is volop bezig met de voorbereidingen van de berging van het schip. De eigenaar van het schip is ter plaatse en bekijkt hoe de lading verder verwijderd kan worden. Dat zal waarschijnlijk morgen gebeuren.’

De schippers zijn vermoedelijk van boord gehaald door passerende spitsen.

Op 7 augustus zonk de Jogo 2. Deze was ook geladen met steen. Dat schip kapseisde. Ooggetuigen vertelden toen Schuttevaer dat het schip de avond voor de reis was leeggepompt. De Waalse schipper kwam bij dat ongeluk om het leven.

Flows.be was de eerste die het nieuws bracht dat het om een schip van Jogo ging.

Weer zinkt schip van Jogo Logistics op Bovenschelde | Schuttevaer.nl
Geen gewonden

Weer zinkt schip van Jogo Logistics op Bovenschelde

Voor de tweede keer in korte tijd is een schip van Jogo Logistics gezonken. Op 9 december rond het middag uur plooide en zonk de met steenslag geladen Jogo 4 op de Bovenschelde. De drie bemanningsleden konden tijdig van boord komen. Het scheepvaartverkeer is voorlopig gestremd. Op 4 augustus jongstleden zonk op de Schelde bij Dendermonde de Jogo 2; bij dat ongeval verdronk de schipper.

Binnenschip ‘Jogo 4’ is gezonken op de Schelde in Merelbeke. Via schipper gekregen

Het incident gebeurde in de buurt van Zevergem en Schelderode. Het scheepvaartverkeer in de omgeving van Merelbeke ligt stil. De stremming geldt tussen km 71,0 en 75,9, zowel voor de opvaart als de afvaart. De schepen in de opvaart worden bij sluis Merelbeke geïnformeerd over het ongeval. De stremming geldt voorlopig tot woensdag 22.00 uur, meldt Visuris. Een deel van de lading steenslag is wel in het water terechtgekomen.

Eigenaar Peter Joos bevestigt dat het om de om Jogo 4 gaat. ‘Het schip lig met de achterkant omhoog, dat kunt u ook zien op de foto’s. Verder wil ik nu niet reageren.’

Tekst gaat verder onder de foto

De gezonken Jogo 4. Foto prive

De Vlaamse Waterweg is volop bezig met de voorbereidingen van de berging van het schip. De eigenaar van het schip is ter plaatse en bekijkt hoe de lading verder verwijderd kan worden. Dat zal waarschijnlijk morgen gebeuren.’

De schippers zijn vermoedelijk van boord gehaald door passerende spitsen.

Op 7 augustus zonk de Jogo 2. Deze was ook geladen met steen. Dat schip kapseisde. Ooggetuigen vertelden toen Schuttevaer dat het schip de avond voor de reis was leeggepompt. De Waalse schipper kwam bij dat ongeluk om het leven.

Flows.be was de eerste die het nieuws bracht dat het om een schip van Jogo ging.