Comfort belangrijkste verzoek

Koninklijke Hakvoort levert 61-meterjacht Asia op

Superjachtbouwer Koninklijke Hakvoort in Monnickendam heeft de Asia opgeleverd. Na in april proefvaarten op de Noordzee te hebben voltooid, heeft het 61 meter lange superjacht 18 mei Nederland verlaten.

Superjacht Asia Koninklijke Hakvoort
Superjacht ASIA tijdens een van de proefvaarten op de Noordzee. Foto Koninklijke Hakvoort

‘Het belangrijkste verzoek van de eigenaar was comfort, niet snelheid’, vertelt Bart de Haan, Operations Director & Naval Architect bij Diana Yacht Design. ‘We kozen voor een rondspant waterverplaatsende romp, met veel aandacht voor stabiliteit en operationele prestaties onder alle weersomstandigheden. Het resultaat is dat de Asia een indrukwekkende actieradius heeft en zeer brandstofefficiënt is.’

Het superjacht met projectnaam YN253 is voorzien van twee Caterpillar 3512E HD motoren van 1350 kW bij 1600 toeren. Die geven het schip een snelheid van 15,3 knopen. Bij 10 knopen is de actieradius 4800 mijl.

Ruime tendergarage

De Asia heeft een grote fitnessruimte, massagesalon, sauna, schoonheidssalon en medische voorzieningen. Het zonnedek is uitgerust met een zwembad en bar. Ook beschikt het schip over een ruime tendergarage met deuren aan bakboord en stuurboord. Het schip biedt accommodatie aan 16 gasten en 16 personeelsleden.

Koninklijke Hakvoort levert 61-meterjacht Asia op | Schuttevaer.nl
Comfort belangrijkste verzoek

Koninklijke Hakvoort levert 61-meterjacht Asia op

Superjachtbouwer Koninklijke Hakvoort in Monnickendam heeft de Asia opgeleverd. Na in april proefvaarten op de Noordzee te hebben voltooid, heeft het 61 meter lange superjacht 18 mei Nederland verlaten.

Superjacht Asia Koninklijke Hakvoort
Superjacht ASIA tijdens een van de proefvaarten op de Noordzee. Foto Koninklijke Hakvoort

‘Het belangrijkste verzoek van de eigenaar was comfort, niet snelheid’, vertelt Bart de Haan, Operations Director & Naval Architect bij Diana Yacht Design. ‘We kozen voor een rondspant waterverplaatsende romp, met veel aandacht voor stabiliteit en operationele prestaties onder alle weersomstandigheden. Het resultaat is dat de Asia een indrukwekkende actieradius heeft en zeer brandstofefficiënt is.’

Het superjacht met projectnaam YN253 is voorzien van twee Caterpillar 3512E HD motoren van 1350 kW bij 1600 toeren. Die geven het schip een snelheid van 15,3 knopen. Bij 10 knopen is de actieradius 4800 mijl.

Ruime tendergarage

De Asia heeft een grote fitnessruimte, massagesalon, sauna, schoonheidssalon en medische voorzieningen. Het zonnedek is uitgerust met een zwembad en bar. Ook beschikt het schip over een ruime tendergarage met deuren aan bakboord en stuurboord. Het schip biedt accommodatie aan 16 gasten en 16 personeelsleden.