Bezorgde reacties

Onrust over Russische grenswijziging in Oostzee

Rusland overweegt zijn grenzen in de Oostzee met de landen Finland en Litouwen en rond de West-Russische enclave Kaliningrad opnieuw te trekken. Een ontwerp-wetsontwerp dat dat mogelijk moet maken werd aan het Russische parlement voorgelegd. Het zorgde voor bezorgde en felle reacties van de direct betrokken buurlanden van Rusland maar ook uit Zweden en Duitsland. Dat de behandeling van het wetsontwerp vervolgens werd opgeschort, heeft de rust niet doen terugkeren.

Schip Oostzee
‘Poetins doel is om controle te krijgen over de Oostzee', aldus de Zweedse legerleider Micael Bydenaldus. Foto Shutterstock / Aastels

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Onrust over Russische grenswijziging in Oostzee | Schuttevaer.nl
Bezorgde reacties

Onrust over Russische grenswijziging in Oostzee

Rusland overweegt zijn grenzen in de Oostzee met de landen Finland en Litouwen en rond de West-Russische enclave Kaliningrad opnieuw te trekken. Een ontwerp-wetsontwerp dat dat mogelijk moet maken werd aan het Russische parlement voorgelegd. Het zorgde voor bezorgde en felle reacties van de direct betrokken buurlanden van Rusland maar ook uit Zweden en Duitsland. Dat de behandeling van het wetsontwerp vervolgens werd opgeschort, heeft de rust niet doen terugkeren.

Schip Oostzee
‘Poetins doel is om controle te krijgen over de Oostzee', aldus de Zweedse legerleider Micael Bydenaldus. Foto Shutterstock / Aastels

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer