Milde straf voor dodelijk ongeluk

De 41-jarige schipper die in juni vorig jaar met zijn 110 meter lange motorvrachtschip Laborieux op het Prinses Margrietkanaal bij Grou een motorjacht overvoer, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 120 uur voor zijn aandeel in het dodelijke ongeluk. Hij heeft ‘aanmerkelijk onvoorzichtig’ gevaren.

Voorwaardelijke taakstraf voor dodelijke aanvaring Grou

Schipper Laborieux had dode hoek moeten beperken

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Milde straf voor dodelijk ongeluk | Schuttevaer.nl

Milde straf voor dodelijk ongeluk

De 41-jarige schipper die in juni vorig jaar met zijn 110 meter lange motorvrachtschip Laborieux op het Prinses Margrietkanaal bij Grou een motorjacht overvoer, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 120 uur voor zijn aandeel in het dodelijke ongeluk. Hij heeft ‘aanmerkelijk onvoorzichtig’ gevaren.

Voorwaardelijke taakstraf voor dodelijke aanvaring Grou

Schipper Laborieux had dode hoek moeten beperken

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer