Mosselschade door werk aan Boontjes niet aangetoond

De Raad van State vindt dat een Zeeuwse mosselkweker niet aannemelijk heeft gemaakt dat hij schade heeft geleden door het uitdiepen van de vaarweg Boontjes in de Waddenzee. De mosselkweker claimde schade aan zijn kweekpercelen zonder zelf de schade te hebben aangetoond.

De schade zou zijn ontstaan door de stort van slib afkomstig van het werk aan de vaarroute tussen Kornwerderzand en Harlingen. Volgens de mosselkweker is de kans groot dat het slib op zijn percelen langs de vaarroute is neergedaald. Daardoor kan er geen mosselzaad meer hechten op de bodem en spoelt het weg.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Mosselschade door werk aan Boontjes niet aangetoond | Schuttevaer.nl

Mosselschade door werk aan Boontjes niet aangetoond

De Raad van State vindt dat een Zeeuwse mosselkweker niet aannemelijk heeft gemaakt dat hij schade heeft geleden door het uitdiepen van de vaarweg Boontjes in de Waddenzee. De mosselkweker claimde schade aan zijn kweekpercelen zonder zelf de schade te hebben aangetoond.

De schade zou zijn ontstaan door de stort van slib afkomstig van het werk aan de vaarroute tussen Kornwerderzand en Harlingen. Volgens de mosselkweker is de kans groot dat het slib op zijn percelen langs de vaarroute is neergedaald. Daardoor kan er geen mosselzaad meer hechten op de bodem en spoelt het weg.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer