Wachttijden

Pegel Rijn daalt sneller dan verwacht

De waterstand op de Boven-Rijn en Donau is afgelopen weekend sneller gedaald dan verwacht. Daardoor kon de dagenlang gestremde scheepvaart weer op gang komen. Op de Rijn al voor het weekend, op de Donau zondagmiddag. Het wegwerken van wachtende schepen kost echter veel meer tijd dan de schippers lief is, omdat de grote kolken van de Franse sluizen tussen Iffezheim en Kembs allemaal voor onderhoud buiten bedrijf zijn.

Tonny van Os van de Camarao dacht dat hij tot 14 juni in Gernsheim zou blijven liggen. Een week eerder kon hij alweer op weg. Foto Tonny van Os

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Pegel Rijn daalt sneller dan verwacht | Schuttevaer.nl
Wachttijden

Pegel Rijn daalt sneller dan verwacht

De waterstand op de Boven-Rijn en Donau is afgelopen weekend sneller gedaald dan verwacht. Daardoor kon de dagenlang gestremde scheepvaart weer op gang komen. Op de Rijn al voor het weekend, op de Donau zondagmiddag. Het wegwerken van wachtende schepen kost echter veel meer tijd dan de schippers lief is, omdat de grote kolken van de Franse sluizen tussen Iffezheim en Kembs allemaal voor onderhoud buiten bedrijf zijn.

Tonny van Os van de Camarao dacht dat hij tot 14 juni in Gernsheim zou blijven liggen. Een week eerder kon hij alweer op weg. Foto Tonny van Os

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer