Ruimteprobleem

Zeiljacht Jeff Bezos te groot voor nieuwe thuishaven

Het in Nederland gebouwde 127 meter lange superjacht Koru van Amazon-eigenaar Jeff Bezos is te groot voor haar nieuwe thuishaven, Fort Lauderdale in Florida. Daar kunnen jachten tot 120 meter terecht.(Lees gratis)

De Koru was eerder te hoog voor de Rotterdamse brug 'De Hef', nu blijkt het ook te lang voor haar nieuwe thuishaven in Fort Lauderdale. DutchYachting

De Koru ligt nu net buiten de jachthaven in Port Everglades naast een olie- en een chemicaliëntanker aan de kade waar ook cruiseschepen afmeren, meldt de website Gizmodo. Bezos koos de haven in Florida als thuishaven, omdat hij van Seattle verhuist naar de ‘sunshine state’. Hij kocht er voor 147 miljoen dollar twee huizen op het miljardairs-eiland Indian Creek.

Ook het Britse Daily Mail gaat helemaal los over het ruimteprobleem en koppelt er gelijk een beschouwing over de ‘carbon footprint’ van Bezos en zijn jacht(en) aan vast. Zo schrijft het blad dat Bezos zich nu regelmatig moet behelpen met de 74 meter lange tender Abeona met aan boord de helikopter, jetski’s en een aantal exclusieve auto’s. Hoewel de Koru een zeiljacht is, is de CO2 relatief groot vanwege verwarming, verlichting, airco, zwembad, sauna’s etcetera. Volgens de Daily Mail sust Bezos zijn geweten vanwege zijn Earth Fund van 10 miljard dollar om het klimaat te helpen redden.