Oceanco

Superjacht Jeff Bezos vaart voor het eerst met zeilen

De zeilen van het 127 meter lange superjacht Koru van Jeff Bezos zijn voor het eerst zichtbaar geweest. De Koru is al langer bezig met proefvaarten met als uitvalsbasis Mallorca. Dat gebeurde tot nu toe nog met de zeilen gestreken.

Het superjacht is bezig aan proefvaarten rond Mallorca. Foto Tom van Oossanen

Ook op de Noordzee maakte het schip al enkele proefrondjes, maar ook toen waren de zeilen niet te zien. Daar is nu verandering in gekomen. Op foto’s van Tom van Oossanen is goed te zien hoe het superjacht met zes zeilen vaart.

De naam Koru komt van een de nationale plant van Nieuw-Zeeland. Foto Tom van Oossanen

De oplevering van het superjacht komt daarmee echt dichtbij. Oceanco uit Alblasserdam levert daarmee het grootste superjacht uit Nederland en het op één na grootste superzeiljacht ter wereld. Bij oplevering stoot Koru de Infinity van de bovenste plek op de lijst van grootste Nederlandse superjachten. De 117 meter lange Infinity is eveneens gebouwd bij Oceanco.

Niet alleen pakt Koru de eerste plek, maar er komt ook een eind aan een spraakmakend bouwproces. Het superjacht werd wereldnieuws vanwege de rel rond De Hef.

127 meter lang, daarmee tien meter langer dan Infinity. Foto Tom van Oossanen

Lees ook:

Superjacht Jeff Bezos is in Rotterdam, De Hef niet uit elkaar

Hoe superjachtbouwer Oceanco data gebruikt om aan de wensen van de klant te voldoen

Superjacht Jeff Bezos vaart voor het eerst met zeilen | Schuttevaer.nl
Oceanco

Superjacht Jeff Bezos vaart voor het eerst met zeilen

De zeilen van het 127 meter lange superjacht Koru van Jeff Bezos zijn voor het eerst zichtbaar geweest. De Koru is al langer bezig met proefvaarten met als uitvalsbasis Mallorca. Dat gebeurde tot nu toe nog met de zeilen gestreken.

Het superjacht is bezig aan proefvaarten rond Mallorca. Foto Tom van Oossanen

Ook op de Noordzee maakte het schip al enkele proefrondjes, maar ook toen waren de zeilen niet te zien. Daar is nu verandering in gekomen. Op foto’s van Tom van Oossanen is goed te zien hoe het superjacht met zes zeilen vaart.

De naam Koru komt van een de nationale plant van Nieuw-Zeeland. Foto Tom van Oossanen

De oplevering van het superjacht komt daarmee echt dichtbij. Oceanco uit Alblasserdam levert daarmee het grootste superjacht uit Nederland en het op één na grootste superzeiljacht ter wereld. Bij oplevering stoot Koru de Infinity van de bovenste plek op de lijst van grootste Nederlandse superjachten. De 117 meter lange Infinity is eveneens gebouwd bij Oceanco.

Niet alleen pakt Koru de eerste plek, maar er komt ook een eind aan een spraakmakend bouwproces. Het superjacht werd wereldnieuws vanwege de rel rond De Hef.

127 meter lang, daarmee tien meter langer dan Infinity. Foto Tom van Oossanen

Lees ook:

Superjacht Jeff Bezos is in Rotterdam, De Hef niet uit elkaar

Hoe superjachtbouwer Oceanco data gebruikt om aan de wensen van de klant te voldoen