Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Week Baltic Tern van koers af?’

Den Haag

Sloeg de Baltic Tern het dringende advies van de Kustwacht een andere koers te varen in de wind?  Kamerleden Gijs van Dijk (PvdA), Habtamu de Hoop (PvdA) en Tjeerd de Groot (D66) willen antwoord op die vraag. Zij hebben Kamervragen gesteld over de Baltic Tern die containers verloor boven Ameland. De beantwoording moet van Cora van Nieuwenhuizen komen, maar is voorlopig uitgesteld.

1 / 1
De verloren containers van de Baltic Tern zorgde voor kamervragen (Foto Kustwacht)

De verloren containers van de Baltic Tern zorgde voor kamervragen (Foto Kustwacht)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • elzinga

  de politiek heeft geen idee waar ze zich mee bemoeien. iedere kennis ontbreekt. hoorzittingen zijn tenenkrommend. er worden appels met peren vergelijken. men wil vooral graag alles naar de sodemieter helpen. zelf het braafste jongetje van de klas zijn en lekker thuis risicoloos achter computer werken en t echte werk door andere landen late doen. de politiek wil vooral de boeren, de schippers, de bouw, de zeevaart, de visserij om zeep helpen en dat lukt hun prima omdat er geen enkele tegenspraak is. de redersvereniging knikt en likt. dit land is compleet verrot.

 • j.hagens

  Is het niet zo dat de Kapitein de Baas aan boord is op Zijn/Haar Schip, de Verkeersposten kunnen hoogstens een dwingend advies geven.
  Al sinds mensenheugenis gaat er deklast op Schepen mee, alleen bestond deze deklast uit onschuldig materiaal zoals Hout e.d. als het Schip zich in zwaar weer bevond en de Deklast kon voor gevaarlijke situaties zorgen werd deze overboord gezet, en waren de Eilandbewoners weer blij deze konden jutten, ook al een eeuwenoud Beroep.
  De Politiek moet zich natuurlijk bezig houden met onze veiligheid en gezondheid, dus misschien verplichten dat goederen met gevaarlijke goederen onderdeks verblijven, zodat de Deklast die er afspoelt het Schip stabieler maakt.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook