Rond de wereld

Verkoop van duurste cruisereis ter wereld gestart

Het Amerikaanse Regent Seven Seas Cruises biedt vanaf vandaag de duurste cruise ter wereld aan. De Wereldcruise gaat vanaf 2027 langs zes continenten, 40 landen en doet 71 havens aan. De reis begint in Miami en duurt tenminste 140 dagen. Wie mee wil aan boord, moet diep in de buidel tasten.

De wereldreis is aan boord ven de Seven Seas Splendor. Foto RSSC

De goedkoopste suite van 28 vierkante meter kost 83.149 euro, de duurste van 412 vierkante meter kost 776.209 euro. Let op: per suite geldt vaak dat minimaal twee passagiers moeten boeken. Er zijn 373 suites aan boord voor 746 passagiers.

De passagiers in de duurste hutten krijgen een eigen butler, 24 uur per dag roomservice, all inclusieve luxe eten en drinken in vijf restaurants en drie loungebars. Op het menu staan kreeft en kaviaar, de drankenkaart biedt 200 soorten wijn aan. Wie wil kan meedoen aan een kook-workshop van een chefkok in een speciale lesruimte met 18 kookstations.

Op het schip zijn diverse winkels, waar passagiers op zee taxfree kunnen shoppen. Iedere avond is er entertainment aan boord, er zijn een spa en een fitnessruimte en een arts zorgt dat iedereen gezond blijft. In totaal zijn er 548 bemanningsleden aan boord die borg staan voor een goede reis.

Tekst gaat verder onder foto

Luxe inrichting aan boord van de Seven Seas Splendor. Foto RSSC

De cruise is aan boord van het 224-lange schip Seven Seas Splendor dat sinds 2020 in de vaart is. Het werd voor 430 miljoen euro gebouwd bij Fincantieri in Italië. Ze vaart onder de vlag van de Marshall-eilanden.

De Seven Seas Splendor heeft 10 dekken voor passagiers en is 31 meter breed. Het interieur is rijk versierd met marmer uit Italië, 500 kristallen kroonluchters en een kunstcollectie die vijf miljoen euro waard zou zijn.

Vaarroute

De wereldreis begint 11 januari 2027 in Miami, vaart dan naar Zuid-Amerika, maakt de oversteek via Hawaii naar Fiji en Australië, vaart dan door naar onder meer Indonesië, Thailand en India, maakt de passage door het Suezkanaal, toert door de Middellandse Zee en maakt dan vanaf Marokko de oversteek over de Atlantische Oceaan naar New York. Het cruiseschip doet Nederland dus niet aan. In totaal wordt ongeveer 35.000 mijl afgelegd.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De vaarroute van de wereldreis. Foto RSCC

In totaal worden vanuit de havens 480 excursies aangeboden, waarbij 73 Unesco World Heritage Sites kunnen worden bezocht.

De cruise wordt vanaf woensdag 10 april verkocht. Er was afgelopen week al een wachtlijst voor de reis.