Groei naar 50 miljoen ton

Rusland en China werken samen aan uitbouw Arctische scheepvaartroute

Rusland en China willen de noordelijke zeeroute verder uitbouwen om het jaar rond via Laptewzee, de Karazee en de Barentszzee een tanker- en een containerlijn tussen Azië en Europa te kunnen exploiteren. Aan Russische zijde is Rosatom, het bureau voor kernenergie, betrokken bij het plan om vijf nucleaire ijsbrekers te laten bouwen. In China zal NewNew Shipping een aantal ijsklasse containerschepen laten bouwen. Dat meldt Shipping Watch.

Russische president Vladimir Poetin bij de kiellegging van een nucleaire ijsbreker. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer