Veiligheid

Verzet tegen opvang jonge statushouders in schippersinternaat Terneuzen

Het plan om statushouders samen met schipperskinderen te huisvesten in schippersinternaat Koningin Juliana in Terneuzen valt niet in goede aarde bij de ouders. ‘Als de statushouders komen, halen ouders hun kinderen van het internaat’, zegt Vanessa de Bruijn van de oudercommissie tegen het AD. Bedoeling is dat 20 alleenstaande statushouders met een leeftijd tussen de 15 en 21 jaar onder begeleiding in het internaat gaan wonen. Dit is mogelijk, omdat het gebouw grotendeels leegstaat.

Het Koningin Juliana schippersinternaat in Terneuzen. Foto: Schippersinternaat Koningin Juliana

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Verzet tegen opvang jonge statushouders in schippersinternaat Terneuzen | Schuttevaer.nl
Veiligheid

Verzet tegen opvang jonge statushouders in schippersinternaat Terneuzen

Het plan om statushouders samen met schipperskinderen te huisvesten in schippersinternaat Koningin Juliana in Terneuzen valt niet in goede aarde bij de ouders. ‘Als de statushouders komen, halen ouders hun kinderen van het internaat’, zegt Vanessa de Bruijn van de oudercommissie tegen het AD. Bedoeling is dat 20 alleenstaande statushouders met een leeftijd tussen de 15 en 21 jaar onder begeleiding in het internaat gaan wonen. Dit is mogelijk, omdat het gebouw grotendeels leegstaat.

Het Koningin Juliana schippersinternaat in Terneuzen. Foto: Schippersinternaat Koningin Juliana

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer