Jaarvergaderingen

Schipper Sander Janssen 60 jaar A-lid, maar ook erelid

Hij was 18 toen hij zich aanmeldde als lid van Schippersvereniging Schuttevaer en bleef dat tot op de dag van vandaag. Op de jaarvergadering van de afdeling Zuidoost-Nederland (ZON) kreeg erelid Sander Janssen daarom het speldje voor 60 jaar lidmaatschap uit handen van voorzitter Henry Mooren en bloemen voor zijn vrouw. Zij was aan boord gebleven vanwege een pijnlijke rug.

Sander Janssen is een van de weinige leden binnen Schuttevaer die zowel A- als erelid zijn. Foto's Erik van Huizen

Hoewel Janssen 78 jaar is, varen zijn vrouw en hij nog steeds op het ms Factotum. Maar niet meer het hele jaar. Na een winterstop gaat hij in april weer varen. ‘Ik doe het nog steeds met alle plezier’, zei Janssen met zijn kenmerkende luide stem, nadat hij van de voorzitter het speldje opgespeld had gekregen. ‘Ik wil blijven varen zolang als het kan.’

Heftig pleidooi

De gebroeders Janssen, waarvan Sander er één van is, zijn altijd prominente leden geweest op de jaarvergaderingen van Schuttevaer. Ze waren kritisch, maar opbouwend. En ook nu weer was Sander aan het woord. Bijvoorbeeld over de plaats van de B-leden binnen KBN. ‘Heftig’, noemde hij zijn pleidooi zelf voor een herwaardering van de status van de B-leden binnen KBN. ‘Links- of rechtsom moet er wat gebeuren. Anders zijn wij geen schippersvereniging meer, maar een duivenfokvereniging. Dan krijg je leegloop.’

Tekst gaat verder onder de foto

Wilie Verberck bekijkt zijn speldje welke hij zelf thuis op zijn colbertje zou gaan spelden.

Jubilarissen

Sander Janssen was lang niet de enige jubilaris. Er was ook een speldje voor 60 jaar lidmaatschap voor Gerus Brugman (v/h ms Gerlie). Een speldje voor 40 jaar lidmaatschap was er voor Theo de Goeij (v/h mis Maasvallei), Wil Sep (Parabel S.A.), Peter Pleket (ms Maritiem), Nico van Lent (v/h ms Maja), William Tonissen (v/h ms Kiliya) en Wilie Verberck. Barge Terminal Born is 25 jaar lid.

Theo de Goeij krijgt van voorzitter Henry Mooren het speldje voor veertig jaar lidmaatschap opgespeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schipper Sander Janssen 60 jaar A-lid, maar ook erelid | Schuttevaer.nl
Jaarvergaderingen

Schipper Sander Janssen 60 jaar A-lid, maar ook erelid

Hij was 18 toen hij zich aanmeldde als lid van Schippersvereniging Schuttevaer en bleef dat tot op de dag van vandaag. Op de jaarvergadering van de afdeling Zuidoost-Nederland (ZON) kreeg erelid Sander Janssen daarom het speldje voor 60 jaar lidmaatschap uit handen van voorzitter Henry Mooren en bloemen voor zijn vrouw. Zij was aan boord gebleven vanwege een pijnlijke rug.

Sander Janssen is een van de weinige leden binnen Schuttevaer die zowel A- als erelid zijn. Foto's Erik van Huizen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer