‘Zo’n ontzettend ontwapenende man’

Havenmeester Jaap Lems is donderdag 4 maart bij zijn afscheid onderscheiden met de gouden speld van het Havenbedrijf Rotterdam en de Wolfert van Borselen-penning van de gemeente Rotterdam. Lems (64) is twintig jaar havenmeester geweest van Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen en tevens Rijkshavenmeester. Zijn opvolger is René de Vries, afkomstig uit de gelederen van het HbR.

‘Zo’n ontzettend ontwapenende man’

Door Lies Russel
Directeur André Toet van het HbR speldde Lems het havengoud op. Wethouder Lucas Bolsius overhandigde de zware penning die de gemeente slechts toebedeeld aan mensen met uitzonderlijke verdiensten voor de Maasstad.Lems had al ver voor zijn afscheidsreceptie in de Cruiseterminal aan de Wilhelminakade laten weten dat hij geen speeches wilde, maar zijn president-directeur Hans Smit vroeg toch om ‘vijf minuten’. Smit: ‘Je hebt veel ontwikkelingen in gang gezet en nu ga je weg op een hoogtepunt. Je lacht altijd, maar met een ernstige ondertoon. Veiligheid staat hoog in je vaandel. Je hamert op het zorgvuldig omgaan met stoffen in de haven. De haven vaart wel bij een goed milieu- en veiligheidsbeleid. Zoals jij altijd zegt: een kapitein moet kunnen binnenvaren zonder kopzorgen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Zo’n ontzettend ontwapenende man’ | Schuttevaer.nl

‘Zo’n ontzettend ontwapenende man’

Havenmeester Jaap Lems is donderdag 4 maart bij zijn afscheid onderscheiden met de gouden speld van het Havenbedrijf Rotterdam en de Wolfert van Borselen-penning van de gemeente Rotterdam. Lems (64) is twintig jaar havenmeester geweest van Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen en tevens Rijkshavenmeester. Zijn opvolger is René de Vries, afkomstig uit de gelederen van het HbR.

‘Zo’n ontzettend ontwapenende man’

Door Lies Russel
Directeur André Toet van het HbR speldde Lems het havengoud op. Wethouder Lucas Bolsius overhandigde de zware penning die de gemeente slechts toebedeeld aan mensen met uitzonderlijke verdiensten voor de Maasstad.Lems had al ver voor zijn afscheidsreceptie in de Cruiseterminal aan de Wilhelminakade laten weten dat hij geen speeches wilde, maar zijn president-directeur Hans Smit vroeg toch om ‘vijf minuten’. Smit: ‘Je hebt veel ontwikkelingen in gang gezet en nu ga je weg op een hoogtepunt. Je lacht altijd, maar met een ernstige ondertoon. Veiligheid staat hoog in je vaandel. Je hamert op het zorgvuldig omgaan met stoffen in de haven. De haven vaart wel bij een goed milieu- en veiligheidsbeleid. Zoals jij altijd zegt: een kapitein moet kunnen binnenvaren zonder kopzorgen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer