Experimenteren met nieuw soort schroef

Als het werkt: Toroide schroef

Of het gaat werken is nog maar helemaal de vraag, maar er zit een scheepsschroef aan te komen die er helemaal anders uitziet dan alle voorgaande schroeven. Er wordt al op kleine schaal en met positieve resultaten mee geëxperimenteerd. Maar wat het voor de beroepsvaart gaat betekenen staat nog in de sterren geschreven. Reden om alvast wat te gaan snuffelen aan de toroide schroef.

De toroide scheepsschroef heeft een vorm die nog niet eerder is vertoond en ook moeilijk is te omschrijven. Een groot voordeel is, dat hij uitwisselbaar is met de meeste bestaande schroeven. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: Toroide schroef | Schuttevaer.nl
Experimenteren met nieuw soort schroef

Als het werkt: Toroide schroef

Of het gaat werken is nog maar helemaal de vraag, maar er zit een scheepsschroef aan te komen die er helemaal anders uitziet dan alle voorgaande schroeven. Er wordt al op kleine schaal en met positieve resultaten mee geëxperimenteerd. Maar wat het voor de beroepsvaart gaat betekenen staat nog in de sterren geschreven. Reden om alvast wat te gaan snuffelen aan de toroide schroef.

De toroide scheepsschroef heeft een vorm die nog niet eerder is vertoond en ook moeilijk is te omschrijven. Een groot voordeel is, dat hij uitwisselbaar is met de meeste bestaande schroeven. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer