Labrax-serie

Vertom Anette als vijfde te water bij Thecla Bodewes Kampen

Thecla Bodewes Shipyards in Kampen heeft woensdag 10 april de Vertom Anette te water gelaten. Ze is het vijfde droge-ladingschip in een serie van 12 die de werf voor de Vertom Group bouwt.

Doop Vertom Anette
De Vertom Anette is het vijfde droge-ladingschip in een serie van 12 die Thecla Bodewes Shipyards voor de Vertom Group bouwt. Foto Maritime Filming Group & Peter Lodder

De Vertom Anette werd gedoopt en gezegend door Anette Ruttmann, echtgenote van Jürgen Ruttmann, voormalig lid van de raad van commissarissen van Vertom en voormalig CEO van het Duitse MST, een partner van Vertom.

Het 7280 dwt metende schip behoort tot de zogenoemde Labrax-serie met dieselelektrische voortstuwing. ‘De serie is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van duurzame scheepvaartoplossingen en sluit daarmee volledig aan bij de ambities van zowel de Vertom Group als Thecla Bodewes Shipyards. Deze schepen gaan een substantiële bijdrage leveren aan de transitie naar emissievrije scheepvaart’, aldus een woordvoerder van de werf.

De Labrax-serie is ontworpen door Groot Ship Design en wordt volledig gebouwd in Kampen. Het ontwerp is gericht op een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Op die manier wordt de CO2-uitstoot beperkt en een kostenreductie gerealiseerd. De aandrijving zou in de toekomst omgebouwd kunnen worden om te varen op methanol of op waterstof met brandstofcel-technologie.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Doop Vertom Anette
Onder toeziend oog van Thecla Bodewes werd de Anette gedoopt en gezegend. Foto Maritime Filming Group & Peter Lodder

Meer bestellingen

Vertom Group bestelde eerst zes schepen, maakte daar toen acht van en inmiddels is de order vergroot naar 12 identieke Labrax-schepen. Daarvan zijn er nu vijf geleverd en vier al in de vaart. CEO Arjan de Jong van Vertom Group: ‘We zijn onder de indruk van het vakmanschap en de resultaten gerealiseerd door Thecla Bodewes Shipyards en ons Vertom nieuwbouwteam.  Ook bedanken we alle maritieme toeleveranciers. De prestaties van de vier eerder geleverde schepen overtreffen onze verwachtingen.’

De Vertom Anette is 118,60 meter lang en 14,30 meter breed en is identiek aan de eerder opgeleverde zusterschepen  Vertom TommaVertom Patty, Vertom Cyta en Vertom Anne Marit.

Doop Vertom Anette
De doopceremonie werd gehouden bij de scheepswerf van Thecla Bodewes Shipyards in Kampen. Foto Vertom Group

Vertom Anette als vijfde te water bij Thecla Bodewes Kampen | Schuttevaer.nl
Labrax-serie

Vertom Anette als vijfde te water bij Thecla Bodewes Kampen

Thecla Bodewes Shipyards in Kampen heeft woensdag 10 april de Vertom Anette te water gelaten. Ze is het vijfde droge-ladingschip in een serie van 12 die de werf voor de Vertom Group bouwt.

Doop Vertom Anette
De Vertom Anette is het vijfde droge-ladingschip in een serie van 12 die Thecla Bodewes Shipyards voor de Vertom Group bouwt. Foto Maritime Filming Group & Peter Lodder

De Vertom Anette werd gedoopt en gezegend door Anette Ruttmann, echtgenote van Jürgen Ruttmann, voormalig lid van de raad van commissarissen van Vertom en voormalig CEO van het Duitse MST, een partner van Vertom.

Het 7280 dwt metende schip behoort tot de zogenoemde Labrax-serie met dieselelektrische voortstuwing. ‘De serie is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van duurzame scheepvaartoplossingen en sluit daarmee volledig aan bij de ambities van zowel de Vertom Group als Thecla Bodewes Shipyards. Deze schepen gaan een substantiële bijdrage leveren aan de transitie naar emissievrije scheepvaart’, aldus een woordvoerder van de werf.

De Labrax-serie is ontworpen door Groot Ship Design en wordt volledig gebouwd in Kampen. Het ontwerp is gericht op een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Op die manier wordt de CO2-uitstoot beperkt en een kostenreductie gerealiseerd. De aandrijving zou in de toekomst omgebouwd kunnen worden om te varen op methanol of op waterstof met brandstofcel-technologie.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Doop Vertom Anette
Onder toeziend oog van Thecla Bodewes werd de Anette gedoopt en gezegend. Foto Maritime Filming Group & Peter Lodder

Meer bestellingen

Vertom Group bestelde eerst zes schepen, maakte daar toen acht van en inmiddels is de order vergroot naar 12 identieke Labrax-schepen. Daarvan zijn er nu vijf geleverd en vier al in de vaart. CEO Arjan de Jong van Vertom Group: ‘We zijn onder de indruk van het vakmanschap en de resultaten gerealiseerd door Thecla Bodewes Shipyards en ons Vertom nieuwbouwteam.  Ook bedanken we alle maritieme toeleveranciers. De prestaties van de vier eerder geleverde schepen overtreffen onze verwachtingen.’

De Vertom Anette is 118,60 meter lang en 14,30 meter breed en is identiek aan de eerder opgeleverde zusterschepen  Vertom TommaVertom Patty, Vertom Cyta en Vertom Anne Marit.

Doop Vertom Anette
De doopceremonie werd gehouden bij de scheepswerf van Thecla Bodewes Shipyards in Kampen. Foto Vertom Group