Baggeraar

Pieter van Oord naar Schiphol, Govert van Oord nieuwe topman baggerconcern

Govert van Oord wordt de nieuwe topman bij Van Oord. Govert volgt komende zomer Pieter van Oord op, die de nieuwe baas wordt van luchthaven Schiphol. Govert is nu nog verantwoordelijk voor de baggerdivisie van Van Oord.

Prinses Alexia en Pieter van Oord dopen samen het schip Vox Alexia. ANP/Hollandse Hoogte/Anneke Janssen

Pieter van Oord stond sinds 2008 aan de leiding van het familiebedrijf Van Oord, waarbij hij zijn oom Koos opvolgde. Onder zijn leiding verbreedde de in Rotterdam gevestigde baggeraar zich naar een bredere maritiem dienstverlener, stelt het bedrijf.

Van Oord wijst Govert van Oord aan als nieuwe topman. De telg uit de zakenfamilie geeft nu leiding aan het bedrijfsonderdeel voor bagger- en infrastructuurklussen. ‘We zijn verheugd het leiderschap van het familiebedrijf over te kunnen dragen van de vierde naar de vijfde generatie’, meldt het bedrijf.

Govert van Oord. Privefoto

De raad van commissarissen van Schiphol zegt dat bij de keuze voor Van Oord zijn visie op de verduurzaming van de luchtvaartsector zwaar meewoog. Daarnaast heeft hij volgens de commissarissen veel ervaring in een ‘complexe, operationele sector’. Van Oord is lid van de raad van toezicht van het Nationale Park De Hoge Veluwe en president-commissaris bij Stadion Feijenoord.

De huidige topbestuurder Sondag legt zijn functie in maart al neer, waarna financieel directeur Robert Carsouw een aantal maanden interim-topman van Schiphol zal zijn. Sondag loste in november vorig jaar de opgestapte Dick Benschop af als eindverantwoordelijke van de luchthaven. Benschop vertrok na een chaotische zomer door personeelstekorten.

Schiphol krijgt steeds meer kritiek vanuit de maatschappij, onder andere om de geluidshinder voor omwonenden en de milieubelasting van het vliegverkeer. ‘Schiphol is een voornaam knooppunt voor de Nederlandse en internationale mobiliteit. Ik realiseer mij dat die betekenis samen moet gaan met andere belangen, binnen en buiten de luchthaven’, stelt Van Oord in een verklaring.

Pieter van Oord naar Schiphol, Govert van Oord nieuwe topman baggerconcern | Schuttevaer.nl
Baggeraar

Pieter van Oord naar Schiphol, Govert van Oord nieuwe topman baggerconcern

Govert van Oord wordt de nieuwe topman bij Van Oord. Govert volgt komende zomer Pieter van Oord op, die de nieuwe baas wordt van luchthaven Schiphol. Govert is nu nog verantwoordelijk voor de baggerdivisie van Van Oord.

Prinses Alexia en Pieter van Oord dopen samen het schip Vox Alexia. ANP/Hollandse Hoogte/Anneke Janssen

Pieter van Oord stond sinds 2008 aan de leiding van het familiebedrijf Van Oord, waarbij hij zijn oom Koos opvolgde. Onder zijn leiding verbreedde de in Rotterdam gevestigde baggeraar zich naar een bredere maritiem dienstverlener, stelt het bedrijf.

Van Oord wijst Govert van Oord aan als nieuwe topman. De telg uit de zakenfamilie geeft nu leiding aan het bedrijfsonderdeel voor bagger- en infrastructuurklussen. ‘We zijn verheugd het leiderschap van het familiebedrijf over te kunnen dragen van de vierde naar de vijfde generatie’, meldt het bedrijf.

Govert van Oord. Privefoto

De raad van commissarissen van Schiphol zegt dat bij de keuze voor Van Oord zijn visie op de verduurzaming van de luchtvaartsector zwaar meewoog. Daarnaast heeft hij volgens de commissarissen veel ervaring in een ‘complexe, operationele sector’. Van Oord is lid van de raad van toezicht van het Nationale Park De Hoge Veluwe en president-commissaris bij Stadion Feijenoord.

De huidige topbestuurder Sondag legt zijn functie in maart al neer, waarna financieel directeur Robert Carsouw een aantal maanden interim-topman van Schiphol zal zijn. Sondag loste in november vorig jaar de opgestapte Dick Benschop af als eindverantwoordelijke van de luchthaven. Benschop vertrok na een chaotische zomer door personeelstekorten.

Schiphol krijgt steeds meer kritiek vanuit de maatschappij, onder andere om de geluidshinder voor omwonenden en de milieubelasting van het vliegverkeer. ‘Schiphol is een voornaam knooppunt voor de Nederlandse en internationale mobiliteit. Ik realiseer mij dat die betekenis samen moet gaan met andere belangen, binnen en buiten de luchthaven’, stelt Van Oord in een verklaring.