Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Volvo Penta breidt Stage V-portfolio verder uit

BEESD

Volvo Penta komt met een complete range Stage V-gecertificeerde dieselmotoren voor de binnenvaart. Naast Stage V-versies van de D8 en D13, met vermogens van 130 tot 299 kW, komt er een Stage V-gecertificeerde versie van de D13 met een vermogen van 300 tot 400 kW. Tenslotte wordt gewerkt aan een Stage V-certificering van de D16, met een vermogen van maximaal 850 pk in voortstuwingsmodus of 550 kWe als generatorset.

1 / 1
Bij Lemmen Diesel Engines BV aan de Beneden Merwede in Sliedrecht zijn onlangs de eerste twee D13 Stage V motoren met uitlaatgassen nabehandelingsinstallatie geleverd voor het MBS Zuiderdiep van 70 meter. Jan Willem Vissers staat hier bij de motoren. (Foto Volvo Penta)

Bij Lemmen Diesel Engines BV aan de Beneden Merwede in Sliedrecht zijn onlangs de eerste twee D13 Stage V motoren met uitlaatgassen nabehandelingsinstallatie geleverd voor het MBS Zuiderdiep van 70 meter. Jan Willem Vissers staat hier bij de motoren. (Foto Volvo Penta)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Hans Heynen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook