Dragonwood

Scheepsdek van oersterk bamboecomposiet

Dragonwood in Utrecht heeft onlangs bamboecomposiet geïntroduceerd als werkdek aan boord van het werkschip Coastal Enterprise van Acta Jifmar. Het voldoet uitstekend, zegt kapitein Diana Visser vanuit Zuid-Amerika. ‘Ik heb het idee dat het heel sterk is. Sterker dan het dek dat er lag. Het stuk dek ligt onder de winch, dus het krijgt flink wat shackles op z’n donder en er zit geen deukie in.’

Bamboedek
Een van de matrozen op het bamboedek van  de Coastal Enterprise van Acta Jifmar. Kapitein Diana Visser zegt over het composietmateriaal: ‘Het stuk dek ligt onder de winch en krijgt dus flink wat shackles op z’n donder en er zit geen deukie in.’ Foto Acta Jifmar

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Scheepsdek van oersterk bamboecomposiet | Schuttevaer.nl
Dragonwood

Scheepsdek van oersterk bamboecomposiet

Dragonwood in Utrecht heeft onlangs bamboecomposiet geïntroduceerd als werkdek aan boord van het werkschip Coastal Enterprise van Acta Jifmar. Het voldoet uitstekend, zegt kapitein Diana Visser vanuit Zuid-Amerika. ‘Ik heb het idee dat het heel sterk is. Sterker dan het dek dat er lag. Het stuk dek ligt onder de winch, dus het krijgt flink wat shackles op z’n donder en er zit geen deukie in.’

Bamboedek
Een van de matrozen op het bamboedek van  de Coastal Enterprise van Acta Jifmar. Kapitein Diana Visser zegt over het composietmateriaal: ‘Het stuk dek ligt onder de winch en krijgt dus flink wat shackles op z’n donder en er zit geen deukie in.’ Foto Acta Jifmar

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer