Portaalkraan hoger

Van Oord versterkt Svanen voor volgende generatie windturbines

Van Oord’s heavy-lift installatieschip Svanen krijgt een flinke upgrade. Zo wordt onder meer de portaalkraan met 25 meter verhoogd tot zo’n 100 meter, waarmee het schip klaar is voor de volgende generatie windturbines. De verlenging van de portaalkraan, de meest in het oog springende upgrade, maakt de Svanen een van de grootste heavy-lift installatieschepen ter wereld.

De nieuwe Svanen. Foto Van Oord

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Van Oord versterkt Svanen voor volgende generatie windturbines | Schuttevaer.nl
Portaalkraan hoger

Van Oord versterkt Svanen voor volgende generatie windturbines

Van Oord’s heavy-lift installatieschip Svanen krijgt een flinke upgrade. Zo wordt onder meer de portaalkraan met 25 meter verhoogd tot zo’n 100 meter, waarmee het schip klaar is voor de volgende generatie windturbines. De verlenging van de portaalkraan, de meest in het oog springende upgrade, maakt de Svanen een van de grootste heavy-lift installatieschepen ter wereld.

De nieuwe Svanen. Foto Van Oord

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer