Kunststof
Pas uw vermelding aan

CF Techniek B.V

 

Verspaningstechniek en Motorenrevisie.

 

Een korte geschiedenis:

Wat in 1937 begon als eenmansbedrijf is uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met ruim 40 medewerkers in dienst.

CF Techniek B.V. met als hoofdspecialiteiten: verspaningstechniek en motorenrevisie.

Deze twee specialisaties resulteren in combinatie tot een optimale technische dienstverlening.

Elke dag weer vormen meer dan 75 jaar ervaring, gedegen technische kennis en gegarandeerde snelle leveranties de basis waarmee CF Techniek haar vele partners in de zeevaart, offshore, industrie en het havenbedrijf van dienst wil zijn.

 

Diversiteit in bewerkingen:

Naast vele verspaningstechnieken zoals (CNC) draaien, frezen, kotteren, hohnen, boren en slijpen voeren wij ook een uitgebreide reeks aan speciale warmte- en oppervlaktebehandelingen uit.

Verder kunnen wij motoronderdelen met moderne ultrasone technieken reinigen (t/m 11 m³ inhoud!).

 

Cavitatieschade:

Eén van de duurste schadeproblemen aan uw motor(en) is cavitatieschade!

Langzaam maar zeker worden de afdichtranden en de aangrenzende vlakken / boringen van de uitlaatklepzittingen aangevreten door het koelwater.

 

Wij hebben een speciale methode ontwikkeld dat het probleem van zowel de (ernstige) cavitatieschade als “ wat te doen na de 3e overmaatzitting” op geheel unieke wijze aanpakt. En dit met grote tijds- en kostenbesparingen bovendien!

 

Het reparatieproces omvat allereerst het grondig verwijderen van de cavitatieschade met een CNC-gestuurde machine, daarna worden er speciaal ontworpen en geproduceerde cilindrische bussen - door ons ook wel ‘sleeves’ genoemd - in de voormalige beschadigde klepzitting pockets gezet. Belangrijk is daarbij dat de exacte hartlijn van de klepgeleider fungeert als hoofdreferentie voor alle uit te voeren bewerkingen.

 

Deze sleeves zijn vervaardigd uit een zeer duurzame corrosie-bestendige en hitte-vaste  legering die vooraf intensief getest werd bij diverse merken en types dieselmotoren.

Deze unieke methode is geaccepteerd door o.a Loyds Register en Bureau Veritas.

 

 

Wat is de mening van onze klanten ?

 

“ Allseas  is gespecialiseerd in het langs maritieme weg, wereldwijd,  installeren van subsea  pipeline systemen. We beperken ons niet tot reeds beschikbare technologie en maar we ontwikkelen ook steeds  nieuwe technieken en applicaties. Dit doen we niet alleen op het gebied van onze core business, maar ook met andere equipment en in het onderhoud en het verbeteren van onze vloot.

 

In 2004 hadden wij sterke behoeft om de levensduur van de Wartsila W46 cilinderkoppen te verlengen. Deze cilinderkoppen hebben extreem veel last van  sterke cavitatie in de koelkanalen, achter met name de uitlaatzittingen.

 

CF Techniek B.V. was voor ons de ideale partner om samen een ontwikkelingstraject mee in te gaan om uiteindelijk de levensduur van deze cilinderkoppen te verlengen en daarmee sterk te besparen op onderhoudskosten.

 

In 2005 zijn we gestart met het toepassen van de zgn. sleeves.

Dit zijn “bussen” die in de uitlaatpockets worden gezet nadat de cavitatieschade is weggekotterd. Hierdoor is het mogelijk om na de laatste overmaat zitting de cilinderkop weer een nieuw leven te geven omdat in de sleeve weer met de standaard zitting kan worden aangevangen. Zo bespaar je dus een investering van het moeten aanschaffen van een complete set cilinderkoppen.

 

We hebben sinds 2005 dit concept op ons schip de Solitaire, een zgn. DP pipelay vessel, in gebruik. Sinds dat moment hebben onze cilinderkoppen er ruim 45.000 uur opzitten.

In deze 45.000 uur hebben we geen last meer van voorgaande pocket cavitatie schades.

 

We zijn zeer content met de oplossing die we samen met CF Techniek B.V. hebben ontwikkeld”.

 

Dhr. Jaap Wijsman,

Senior Technical Inspector /Superintendent,

Allseas Group, Delft

(Netherlands).

 

 

VM Motori:

 

CF TECHNIEK : VM-DISTRIBUTOR  voor Nederland

CF Techniek is sinds de  ‘60 jaren dealer van de Italiaanse VM dieselmotoren.

Eenvoud, degelijkheid en een breed portfolio maakten dit tot een groot succes.

Door het voortgaande succes en de opgebouwde expertise heeft CF Techniek sinds 1992 het zelfstandige distributeurschap verworven voor VM Motori Spa.

Vanwege de visie om klanten snel en degelijk te kunnen helpen is  al vanaf het allereerste begin een groot VM onderdelen magazijn  ( het grootste van Midden-  en Noord- Europa ) opgezet.

 

Ook produceert VM uiterst moderne autodieselmotoren voor vooraanstaande automobiel fabrikanten zoals Chrysler, Cadillac G/M, Jeep, London Taxi  en Dodge.

Voor Nederland vinden we  de belangrijkste doelgroepen voornamelijk in de industriële-  en marine sector.

Enkele uitvoeringen: Generator motoren, zelfrijdende veegmachines, hydro- aggregaat aandrijving, pompmotoren enz.

 

Onze Missie:

U met onze op de ruim vijfenzeventig jaar gebaseerde ervaring, en know-how snel en adequaat tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding te kunnen helpen.

 

Met vriendelijke groet,

 

CF Techniek B.V.

Johan Willem Frisostraat 31                         

4413 CB  Krabbendijke

0113 – 501255

 

www.cftechniek.nl

Foto's van CF Techniek B.V