Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Jaarcongres 2018 Nederlandse Vereniging van Binnenhavens NVB


Locatie:
Lelystad
Datum:
1 november 2018
Meer info:
havens.binnenvaart.nl

Namens de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB), provincie Flevoland en de gemeenten Lelystad en Urk nodigen wij u graag uit voor het NVB-jaarcongres op 1 november in Lelystad. Een groot aantal sprekers uit overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven komt hun kennis over binnenhavens met u delen. Wij zijn erg blij dat Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, aanwezig zal zijn op het jaarcongres.

Flevoland Havenprovincie
Op 1 november a.s. bent u te gast in Flevoland, havenprovincie in opkomst. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet werd aangenomen. Maar ingenieur Lely vergat een haven te tekenen in zijn plannen. Flevoland werkt met haar maritieme strategie hard aan de ontwikkeling van twee nieuwe, complementaire, havens. Dit jaar is Flevokust Haven, een gloednieuwe multimodale haven met overslagterminal en industrieterrein ten noorden van Lelystad, in gebruik genomen en op donderdag 20 september 2018 feestelijk geopend, zie hier de aftermovie daarvan. Met de ontwikkeling van de nieuwe Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland bij Urk geeft Flevoland ruimte aan de groei van de (internationale) maritieme dienstverlening.

Bekijk de video over Flevokust Haven op YouTube


Nederlandse Vereniging van Binnenhavens

De Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) is een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde leden. De binnenhavens zijn een essentiƫle schakel in de logistieke keten. Zij vormen, als economisch belangrijke knooppunten, een wezenlijk onderdeel van de achterlandverbindingen. De beschikbaarheid van multimodaal vervoer is essentieel voor het behoud, verankering en aantrekken van werkgelegenheid. Dat maakt de binnenhavens bij uitstek tot een belangrijke vestigingsplaats voor economische activiteiten. Kijk op havens.binnenvaart.nl voor meer informatie over de NVB.