Dutch Woodenboat Festival


Locatie:
Willemsoord, Den Helder
Datum:
1 juli 2022 t/m 3 juli 2022
Meer info:
dutchwoodenboatfestival.nl/

Voor iedereen wat wils, dus ook voor de gewone liefhebbers van houten boten.

Je hoeft geen bootbouwer te zijn om dit festival leuk te vinden; ook geen student bootbouw of anderszins professioneel hiermee bezig te zijn! Gewoon de aanblik van varend en oogstrelend hout zal menig ‘bootjesgek’ aanspreken. Toch?
Daarom nodigen wij iedereen met zo’n houten-bootjes-hart uit om het festival te komen bezoeken. Wij willen laten zien wat er nog steeds voor moois gemaakt wordt. Zowel op traditionele als moderne bouwtechnieken, zowel professioneel als door amateurs.

Kom kijken naar echte botters en aken. Bewonder de zelfgebouwde houten boten van de deelnemers aan de Amateur BootBouw Award. Kom zien wat leerlingen van het Hout & Meubilerings College in Amsterdam voor mooie boten hebben gebouwd. Luister naar de presentaties over verschillende onderwerpen gedurende de middagen.

Naast dit festival heeft onze hoofdsponsor Willemsoord BV het weekend opgefleurd met de Jutterhavendagen. Markt en oude ambachten, muziek en straattheater, food en drinks; kortom: een feestelijke drukte!

Kom genieten van de sfeer, de muziek, het eten. De restaurants op Willemsoord hebben een speciaal nautisch menu samengesteld.
Wellicht tot gauw!