Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Agenda

 • Project Cargo Summit

  Hoe zorgt u voor naadloos first en last mile transport over de binnenwateren? Welke diensten en faciliteiten zijn nodig voor binnenvaarttransport van projectlading? En hoe ziet de markt eruit voor milieuvriendelijk vervoer per schip? Dit is het onderwerp van het programma op donderdagochtend 23 september op Project Cargo Summit online.

  We brengen een bezoek aan de fabriek van Oostwouder Tank-& Silobouw BV, direct aan het Noord-Hollands kanaal, en interviewen Ruud Bais en Joost Salden over de logistieke uitdagingen van het vervoer van hun tanks en silo’s over water.

  Wat als mensen echt niet meer weten hoe ze iets van A naar B moeten krijgen? Met Christian de Korte en Mark van den Berg van Koninklijke Van der Wees praten we over hoe ze met hun vloot pontons, sleep- en duwboten iedere lading aankunnen.

  De binnenvaart is een veilig, ecologisch en economisch alternatief voor vrachtwagens. Waarom wordt er dan nog niet zo veel gebruik van gemaakt? We vragen het aan Marco Zwaap van Danser Group en Matthijs Mannak van Interrijn.

  Wilt u Project Cargo Summit online bijwonen? Deelnemen is kosteloos.
  Bezoek www.projectcargosummit.com voor meer informatie.

  Datum:
  21 september t/m 23 september 2021
  Locatie:
  Online
  Toegangsprijs:
  Gratis
  Meer info:
  www.projectcargosummit.com/
 • Vlaams-Nederlandse Havendagen 2021

  De havens van Nederland en Vlaanderen zijn elkaars concurrenten, maar kunnen op veel vlakken juist goed samenwerken. Tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendagen op woensdag 29 en donderdag 30 september, kijken we een keer niet naar de concurrentieposities, we gaan het hebben over overeenkomsten. De synergie tussen de Nederlandse havennota 2020-2030 en de Vlaamse havenstrategie biedt kansen op nauwere Vlaams- Nederlandse havensamenwerking. Onderwerpen als veiligheid, achterlandverbindingen, digitalisering en verduurzaming overstijgen de belangen van de individuele havens. Tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendagen brengen we de havens samen om samenwerking op deze onderwerpen te bespreken en te stimuleren.

  Datum:
  29 september t/m 30 september 2021
  Tijd:
  10:00 - 14:00
  Locatie:
  Online
  Toegangsprijs:
  Gratis
  Meer info:
  events.nt.nl/vl-nl-havendagen2021/
 • Offshore Energy Exhibition & Conference 2021

  Offshore Energy Exhibition & Conference is Europa’s toonaangevende evenement voor de gehele offshore-energie-industrie en een kans om zakelijke leiders, hooggekwalificeerde deskundigen en professionals over de hele wereld te bereiken.

  Maak deel uit van dit evenement vol met mogelijkheden om te netwerken, samen te werken met collega’s, zaken te doen en uw horizon te verbreden.

  Datum:
  26 oktober t/m 27 oktober 2021
  Locatie:
  RAI Amsterdam
  Meer info:
  www.offshore-energy.biz/offshore-energy-2021/
 • Maritime Awards 2021

  Op maandag 1 november aanstaande is het weer zover: het Maritime Awards Gala. De avond waarop we samen de grootste innovaties van maritiem Nederland vieren. Want juist onze innovatiekracht geeft Nederland niet alleen een unieke plek in de maritieme wereld, maar heeft ons ook geholpen om keer op keer zware stormen te doorstaan.

  Ook de Covid-storm lijkt op zijn retour en iedereen kijkt reikhalzend uit om elkaar weer te ontmoeten en het Nederlandse maritieme netwerk te versterken. En waar kan dat beter dan bij het Maritime Awards Gala?

  Het is niet voor niets dat ieder jaar honderden toonaangevende professionals en politici de uitreiking van de 5 prestigieuze Maritime Awards bijwonen. Dat kan individueel, als young professional of als gastheer/gastvrouw van je eigen bedrijfstafel.

  We hopen van harte je dit jaar weer te verwelkomen in Rotterdam.

  Datum:
  1 november 2021
  Locatie:
  Rotterdam
  Meer info:
  maritime-awards.nl/
 • Europort

  Datum:
  2 november t/m 5 november 2021
  Locatie:
  Rotterdam Ahoy
  Meer info:
  www.europort.nl/
 • Vakbeurs Maritime Industry

  De vakbeurs Maritime Industry zal plaatsvinden op 18, 19 en 20 mei 2021. Het wordt zoals gebruikelijk georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem.

  DE TRANSFORMATIE VAN DE BINNENVAART

  De toekomst van de binnenvaart staat centraal tijdens Maritime Industry 2020. Er zijn een hoop vraagstukken rondom wetgeving en voorschriften binnen de branche. Maritime Industry speelt daar op in met o.a. een kennistheater waarin de actualiteiten zoals digitalisering, nieuwe emissie eisen en de modal shift naar de binnenvaart worden behandeld. Daarnaast is er een ‘Groen Paviljoen’ dat in samenwerking met Rijkswaterstaat en Smash Smart Shipping wordt georganiseerd.

  Datum:
  17 mei t/m 20 mei 2022
  Locatie:
  Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem
  Meer info:
  www.maritime-industry.nl/
 • Dutch Woodenboat Festival

  Voor iedereen wat wils, dus ook voor de gewone liefhebbers van houten boten.

  Je hoeft geen bootbouwer te zijn om dit festival leuk te vinden; ook geen student bootbouw of anderszins professioneel hiermee bezig te zijn! Gewoon de aanblik van varend en oogstrelend hout zal menig ‘bootjesgek’ aanspreken. Toch?
  Daarom nodigen wij iedereen met zo’n houten-bootjes-hart uit om het festival te komen bezoeken. Wij willen laten zien wat er nog steeds voor moois gemaakt wordt. Zowel op traditionele als moderne bouwtechnieken, zowel professioneel als door amateurs.

  Kom kijken naar echte botters en aken. Bewonder de zelfgebouwde houten boten van de deelnemers aan de Amateur BootBouw Award. Kom zien wat leerlingen van het Hout & Meubilerings College in Amsterdam voor mooie boten hebben gebouwd. Luister naar de presentaties over verschillende onderwerpen gedurende de middagen.

  Naast dit festival heeft onze hoofdsponsor Willemsoord BV het weekend opgefleurd met de Jutterhavendagen. Markt en oude ambachten, muziek en straattheater, food en drinks; kortom: een feestelijke drukte!

  Kom genieten van de sfeer, de muziek, het eten. De restaurants op Willemsoord hebben een speciaal nautisch menu samengesteld.
  Wellicht tot gauw!

  Datum:
  1 juli t/m 3 juli 2022
  Locatie:
  Willemsoord, Den Helder
  Meer info:
  dutchwoodenboatfestival.nl/