Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Agenda

 • Symposium Toekomst Bruine Vloot

  Het symposium wordt georganiseerd door Bbz Beroepschartervaart. Het is bedoeld om initiatieven die erop gericht zijn om de zeilvloot verder te helpen met elkaar te delen en te versterken. Sommige initiatieven staan nog in de kinderschoenen en vragen om input van bestuurders en experts, andere ideeën zijn al verder uitgewerkt. Het symposium wordt georganiseerd in opdracht van de Vereniging van Zuiderzeegemeenten ende Vereniging van Waddenzeegemeenten en in nauw overleg met de sector.

  Datum:
  4 maart 2021
  Locatie:
  Zuiderzeemuseum Enkhuizen
 • UITGESTELD Vakbeurs Maritime Industry

  De vakbeurs Maritime Industry zal plaatsvinden op 18, 19 en 20 mei 2021. Het wordt zoals gebruikelijk georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem.

  DE TRANSFORMATIE VAN DE BINNENVAART

  De toekomst van de binnenvaart staat centraal tijdens Maritime Industry 2020. Er zijn een hoop vraagstukken rondom wetgeving en voorschriften binnen de branche. Maritime Industry speelt daar op in met o.a. een kennistheater waarin de actualiteiten zoals digitalisering, nieuwe emissie eisen en de modal shift naar de binnenvaart worden behandeld. Daarnaast is er een ‘Groen Paviljoen’ dat in samenwerking met Rijkswaterstaat en Smash Smart Shipping wordt georganiseerd.

  Datum:
  17 mei t/m 20 mei 2022
  Locatie:
  Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem
  Meer info:
  www.maritime-industry.nl/