Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Agenda

 • Maritime Innovation Platform

  Ontmoetingen en innovaties, maar ook volop ruimte voor inhoud en kennisontwikkeling met een uitgebreid programma dat diepgang geeft aan de innovaties, dat is waar het om draait op Maritime Innovation Platform 2022.
  Datum:
  23 maart 2022
  Tijd:
  09:00 - 18:00
  Locatie:
  Energiehuis Dordrecht
  Toegangsprijs:
  Kosteloos voor Schuttevaer-abonnees
  Meer info:
  www.maritimeplatform.nl/
 • Vakbeurs Maritime Industry

  De vakbeurs Maritime Industry zal plaatsvinden op 18, 19 en 20 mei 2021. Het wordt zoals gebruikelijk georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem.

  DE TRANSFORMATIE VAN DE BINNENVAART

  De toekomst van de binnenvaart staat centraal tijdens Maritime Industry 2020. Er zijn een hoop vraagstukken rondom wetgeving en voorschriften binnen de branche. Maritime Industry speelt daar op in met o.a. een kennistheater waarin de actualiteiten zoals digitalisering, nieuwe emissie eisen en de modal shift naar de binnenvaart worden behandeld. Daarnaast is er een ‘Groen Paviljoen’ dat in samenwerking met Rijkswaterstaat en Smash Smart Shipping wordt georganiseerd.

  Datum:
  17 mei t/m 20 mei 2022
  Locatie:
  Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem
  Meer info:
  www.maritime-industry.nl/
 • Dutch Woodenboat Festival

  Voor iedereen wat wils, dus ook voor de gewone liefhebbers van houten boten.

  Je hoeft geen bootbouwer te zijn om dit festival leuk te vinden; ook geen student bootbouw of anderszins professioneel hiermee bezig te zijn! Gewoon de aanblik van varend en oogstrelend hout zal menig ‘bootjesgek’ aanspreken. Toch?
  Daarom nodigen wij iedereen met zo’n houten-bootjes-hart uit om het festival te komen bezoeken. Wij willen laten zien wat er nog steeds voor moois gemaakt wordt. Zowel op traditionele als moderne bouwtechnieken, zowel professioneel als door amateurs.

  Kom kijken naar echte botters en aken. Bewonder de zelfgebouwde houten boten van de deelnemers aan de Amateur BootBouw Award. Kom zien wat leerlingen van het Hout & Meubilerings College in Amsterdam voor mooie boten hebben gebouwd. Luister naar de presentaties over verschillende onderwerpen gedurende de middagen.

  Naast dit festival heeft onze hoofdsponsor Willemsoord BV het weekend opgefleurd met de Jutterhavendagen. Markt en oude ambachten, muziek en straattheater, food en drinks; kortom: een feestelijke drukte!

  Kom genieten van de sfeer, de muziek, het eten. De restaurants op Willemsoord hebben een speciaal nautisch menu samengesteld.
  Wellicht tot gauw!

  Datum:
  1 juli t/m 3 juli 2022
  Locatie:
  Willemsoord, Den Helder
  Meer info:
  dutchwoodenboatfestival.nl/
 • Europort

  Datum:
  7 november t/m 10 november 2023
  Locatie:
  Rotterdam Ahoy
  Meer info:
  www.europort.nl/