Transport en opslag
Pas uw vermelding aan

Haven Stein BV

Categorie├źn(2): Transport en opslag, Overigmeer

 

Haven Stein bv exploiteert sinds eind jaren 80 de binnenhaven aan het Julianakanaal te Stein. De haven in Stein is als gemeentelijke haven ontstaan in 1935. Haven Stein bv heeft zich met name gespecialiseerd in op- en overslag van bulkgoed. Ook de op- en overslag van stukgoederen en value added logistics behoren tot de mogelijkheden. Het haventerrein heeft een oppervlakte van 7.5 ha. gelegen aan een 400 meter lange kade. Voor overslag beschikt de haven over twee havenkranen, laadsteigers een weegbrug en wiellaadschoppen.

 

 

Ten behoeve van het opslaan van diverse bulkgoederen zijn, binnen kraanbereik, opslagboxen (9000m2) van diverse afmetingen aanwezig. Ook overdekte opslag behoort tot de mogelijkheden. Het achterland is goed en snel bereikbaar met name door de ligging op geringe afstand van het snelwegknooppunt Kerensheide (3 km tot oprit). Dit knooppunt betreft de kruising van snelwegen richting oostelijk zuid Limburg / Duitsland (A76), Maastricht / Luik (A2), België Vlaanderen (A76) en midden Limburg / Eindhoven (A2).De geplande ontwikkelingen in de nabije toekomst omvatten het vergroten van opslagcapaciteit, het realiseren van aanvullende afschermende voorzieningen voor opslag van milieukritische stoffen en het uitbreiden van de mogelijkheden voor value added logistics. Het lossen van schepen kunnen wij voor u uitvoeren met behulp van meerdere havenkranen. Het beladen kan met behulp van de havenkraan (vanuit opslag) maar ook middels het kippen vanuit vrachtwagens vanaf laadsteigers. Door de inrichting van het haventerrein en de aanvoerroutes is het tevens mogelijk om grote elementen te verladen. Er is een verlaagde kade aanwezig waardoor ro/ro transport mogelijk is.

Technische specificaties mbt   overslag: maximale diepgang voor schepen: 3 meter;

·                     reikwijdte kraan: 24 meter (board/board behoort tot de mogelijkheden);

·                     draagvermogen 2 laadsteigers: 60 ton;

·                     weegbrug: 60 ton.

 

Opslag: Voor de opslag van bulkgoederen zijn, binnen kraanbereik, betonnen opslagboxen aanwezig met een inhoud van 1.000 à 2.000 m3 per stuk. Ook overdekte opslag behoort tot de mogelijkheden voor producten die niet nat mogen worden of om andere redenen niet in de open lucht mogen worden opgeslagen. Ook hier geldt dat de compartimenten in verschillende afmetingen beschikbaar zijn.

 

 

 

Foto's van Haven Stein BV