Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Comfortabel door Europa

Werkendam

Fotograaf Arie Jonkman maakte de afgelopen decennia talloze interieur-reportages van (nieuwbouw)schepen. Hij putte uit zijn archief om ons een beeld te geven van de moderne binnenvaart.

1 / 10
Stijlvol van Van Loenen
Deze foto is gemaakt aan boord van het mts Mantyrano,  dat is afgebouwd in 2001 bij Den Breejen Shipyard in Hardinxveld. De foto is nog gemaakt met een filmrolletje, digitaal bestond nog niet. Deze foto heb ik gemaakt met een lange sluitertijd, zodat de Willemsbrug een mooi streepeffect geeft in de stuurhuisramen. De schipper moest dan wel heel erg stil blijven zitten. De betimmering werd verzorgd door Arie van Loenen, die bekend stond om zijn stijlvolle betimmeringen en goede isolatie. Arie was altijd trots als de decibelmeter onder de 50 bleef. Van Loenen overleed jong.

Stijlvol van Van Loenen Deze foto is gemaakt aan boord van het mts Mantyrano, dat is afgebouwd in 2001 bij Den Breejen Shipyard in Hardinxveld. De foto is nog gemaakt met een filmrolletje, digitaal bestond nog niet. Deze foto heb ik gemaakt met een lange sluitertijd, zodat de Willemsbrug een mooi streepeffect geeft in de stuurhuisramen. De schipper moest dan wel heel erg stil blijven zitten. De betimmering werd verzorgd door Arie van Loenen, die bekend stond om zijn stijlvolle betimmeringen en goede isolatie. Arie was altijd trots als de decibelmeter onder de 50 bleef. Van Loenen overleed jong.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.