Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Stoomsleepboot Noordzee pronkstuk Museumhaven

Den Helder

De restauratie van de kolengestookte, zeegaande stoomsleepboot Noordzee verkeert in de eindfase. Zo'n twee jaar lang is op Museumhaven Willemsoord in Den Helder door een enthousiaste groep vrijwilligers met stoomervaring aan dit bijzondere project gewerkt. Met als doel er niet alleen voor te zorgen dat dit erfgoed voor het nageslacht wordt bewaard, maar ook dat de sleper voor educatieve doeleinden kan worden ingezet.

1 / 2
De Noordzee, al voorzien van een nieuwe ketel, afgemeerd in Museumhaven Willemsoord in Den Helder. (Foto PAS Publicaties)

De Noordzee, al voorzien van een nieuwe ketel, afgemeerd in Museumhaven Willemsoord in Den Helder. (Foto PAS Publicaties)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook

Schuttevaer als krant, app en E-paper

Schuttevaer is de krant voor maritiem Nederland.

Abonnees met een Online- of Totaalabonnement, die Schuttevaer willen lezen voordat die vrijdag in de bus valt, kunnen de krant wekelijks al op dinsdagavond 22:30 uur lezen als e-Paper.

Wilt u meer informatie over abonneren, adverteren, lezersservice of losse verkoop? Klik dan op het betreffende onderwerp.