Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Vrij-man blij-man in sleepwerk

Zaanstad

Sleepbootschipper Jim van Vliet is nog steeds verliefd op zijn bootje. Dat ‘bootje’ is de Kroonwijk. Een sleepboot uit 1956, gekocht van de KNSM. Prachtig mooi. Al is hij blij dat de Kromhout is vervangen door een Caterpillar. ‘Want die Kromhout, dat vond ik maar een amechtige, rottige tweetakt.’

1 / 1
Jim van Vliet verveelt zich nooit op de Kroonwijk. ‘Ik kan heel goed wachten. Ik ga gewoon vogeltjes kijken.’ (Foto Corine Nijenhuis)

Jim van Vliet verveelt zich nooit op de Kroonwijk. ‘Ik kan heel goed wachten. Ik ga gewoon vogeltjes kijken.’ (Foto Corine Nijenhuis)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • Harry de de Groot

    "Sleepbootschipper", er staat toch duidelijk Kapt. J. van Vliet op de stuurhut....

Lees ook

Schuttevaer als krant, app en E-paper

Schuttevaer is de krant voor maritiem Nederland.

Abonnees met een Online- of Totaalabonnement, die Schuttevaer willen lezen voordat die vrijdag in de bus valt, kunnen de krant wekelijks al op dinsdagavond 22:30 uur lezen als e-Paper.

Wilt u meer informatie over abonneren, adverteren, lezersservice of losse verkoop? Klik dan op het betreffende onderwerp.