Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Riviervisser tegen de stroom in

Woerkum

Jacob Struik is één van de laatste riviervissers. Nog elke week gooit hij zijn netten uit langs de Waal, Merwede en in de Biesbosch. Om daarna weer huiswaarts te keren met witvis zoals brasem en voorn, maar ook met snoek, snoekbaars en soms wat wolhandkrabben. De palingvangst lijkt voorgoed verleden tijd sinds het vangstverbod in 2010. Ook de zalm keert volgens Struik nooit meer terug in de grote rivieren.

1 / 1
Jacob Struik ziet het liefst snoek en snoekbaarzen in zijn netten, maar de hoofdmoot bestaat uit brasem en voorn. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Jacob Struik ziet het liefst snoek en snoekbaarzen in zijn netten, maar de hoofdmoot bestaat uit brasem en voorn. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook

Schuttevaer als krant, app en E-paper

Schuttevaer is de krant voor maritiem Nederland.

Abonnees met een Online- of Totaalabonnement, die Schuttevaer willen lezen voordat die vrijdag in de bus valt, kunnen de krant wekelijks al op dinsdagavond 22:30 uur lezen als e-Paper.

Wilt u meer informatie over abonneren, adverteren, lezersservice of losse verkoop? Klik dan op het betreffende onderwerp.