Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

De krullende hand van een vrije vogel

Lemmer

Dat elk handschrift specifiek is, is bekend. Dat hetzelfde geldt voor een scheepsbrandmerk, dat wist ik niet. Toch is het logisch: ook dat is handwerk. In het nautische Nederland van vandaag zijn er drie mannen die scheepsbrandmerken aanbrengen. Allen met een eigen handschrift. Dat van de man in het Noorden is klassiek. Hij houdt van krullen. Maar dan wel met een duidelijk einde.

1 / 1
Dirk van der Zee slaat met vaste hand in sierlijke letters het brandmerk in de roef van een luxe-motor. (Foto Corine Nijenhuis)

Dirk van der Zee slaat met vaste hand in sierlijke letters het brandmerk in de roef van een luxe-motor. (Foto Corine Nijenhuis)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook

Schuttevaer als krant, app en E-paper

Schuttevaer is de krant voor maritiem Nederland.

Abonnees met een Online- of Totaalabonnement, die Schuttevaer willen lezen voordat die vrijdag in de bus valt, kunnen de krant wekelijks al op dinsdagavond 22:30 uur lezen als e-Paper.

Wilt u meer informatie over abonneren, adverteren, lezersservice of losse verkoop? Klik dan op het betreffende onderwerp.