Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Neem je stuurhut mee'

ROTTERDAM

Als gewezen schipper zegt hij het tegen iedereen die nog in de vaart zit: ‘Als je van boord gaat, neem je stuurhut mee.' Dat zoiets niet eenvoudig is, begrijpt hij best. Het vergt een creatieve aanpak. Gelukkig ontbreekt het Cornelis Oost niet aan verbeeldingskracht. Hij schilderde de stuurhut van zijn vrachtschip gewoon na in zijn huis aan de wal. Zo kan hij nog steeds op díe plek zijn waar een schipper het grootste deel van zijn leven doorbrengt.

1 / 1
Gerrie en Cornelis Oost in hun Rotterdamse ‘stuurhutkamer', een geschilderde kopie van hun eigen stuurhut op de Fiat Voluntas. (Foto Corine Nijenhuis)

Gerrie en Cornelis Oost in hun Rotterdamse ‘stuurhutkamer', een geschilderde kopie van hun eigen stuurhut op de Fiat Voluntas. (Foto Corine Nijenhuis)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • F.E. Hartmann

    Prachtig pensioen. Zo maak je nog eens wat van je leven. Zelfs het sigaartje ontbreekt niet in de stuurhut!

Lees ook

Schuttevaer als krant, app en E-paper

Schuttevaer is de krant voor maritiem Nederland.

Abonnees met een Online- of Totaalabonnement, die Schuttevaer willen lezen voordat die vrijdag in de bus valt, kunnen de krant wekelijks al op dinsdagavond 22:30 uur lezen als e-Paper.

Wilt u meer informatie over abonneren, adverteren, lezersservice of losse verkoop? Klik dan op het betreffende onderwerp.