Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Heilsoldaten van de berging

Rotterdam

Scheepsbergers mogen dan mannen van stavast zijn met monden zo groot als een openliggend scheepsruim; ze hebben een klein hartje. Dat geldt tenminste voor de gebroeders Mosterd. Voorheen met z'n vieren, inmiddels met z'n twee├źn. De oudste en de jongste zijn overgebleven. En al zijn Jan (77) en Henk (66) allang de berging uit, de ziel van het werk zit nog altijd in het lijf.

1 / 2
Henk Mosterd en zijn collega's van de sleepboot Zeearend proberen te redden wat er te redden valt. (Foto familiearchief Mosterd)

Henk Mosterd en zijn collega's van de sleepboot Zeearend proberen te redden wat er te redden valt. (Foto familiearchief Mosterd)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook

Schuttevaer als krant, app en E-paper

Schuttevaer is de krant voor maritiem Nederland.

Abonnees met een Online- of Totaalabonnement, die Schuttevaer willen lezen voordat die vrijdag in de bus valt, kunnen de krant wekelijks al op dinsdagavond 22:30 uur lezen als e-Paper.

Wilt u meer informatie over abonneren, adverteren, lezersservice of losse verkoop? Klik dan op het betreffende onderwerp.