Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Energiebewust leren varen met de Ship Simulator game!

ROTTERDAM

'Uit ervaring hebben we geleerd hoe je simulatiesoftware op een leerrijke en leuke manier kunt inzetten. Mensen leren nu eenmaal beter als je ze een uitdaging biedt die hen boeit of die ze leuk vinden.'

1 / 1
Voortvarend Besparen met Ship Simulator

Voortvarend Besparen met Ship Simulator

Aan het woord is Frank Dolmans van de Rotterdamse simulatiemaker VSTEP.  Het bedrijf ontwikkelt geavanceerde, professionele simulatoren en entertainment simulatiegames voor diverse branches. Van bewustmaking van gebruikers tot het aanleren van vaardigheden, VSTEP gaat er prat op dat een combinatie van verregaand (virtueel) realisme, gekoppeld aan een permanente uitdaging, een ijzersterke basis vormt. Virtueel simuleren om reëel te verbeteren dus.

Een treffend voorbeeld hiervan is hun Ship Simulator software. Met zowel een entertainmentvariant als een professionele versie, heeft VSTEP zich een naam verworven in de maritieme wereld.

“Van de entertainmentversie van Ship Simulator zijn intussen wereldwijd zo’n 450.000 stuks verkocht. De games zijn vertaald in 7 talen en hebben een bijzonder trouwe schare van simulatiefans. Begin volgend jaar verschijnt de nieuwe game, Ship Simulator Extremes, in de handel,” aldus Dolmans. In de Ship Simulator games kunnen spelers als virtuele kapiteins aan de slag op diverse schepen, en missies varen in realistische omgevingen. Ship Simulator Extremes is alweer de derde game in deze succesvolle simulatiereeks.

Ook de onlangs verschenen Ship Simulator Professional, de professionele variant van de game, kan op veel interesse rekenen uit de globale maritieme wereld. Reden van dit succes is volgens Dolmans dat “VSTEP erin slaagt een accuraat simulatiemodel aan te bieden tegen een erg concurrerende prijs.” Ship Simulator Professional richt zich op maritieme instituten en professionals die een geavanceerde simulatie eisen voor trainingsdoeleinden, zowel voor zee- als binnenvaart.

Energiebewust varen in Rotterdam
Een ander voorbeeld van bewustmaking via simulatie is de samenwerking met het platform Voortvarend Besparen, dat zich richt op energiebewust varen in de binnenvaart. Hiervoor werd er een bijzondere versie van de Ship Simulator game ontwikkeld. In deze simulatiegame kunnen gebruikers met een virtueel binnenvaartschip op een energiebewuste manier leren varen binnen de haven van Rotterdam. De simulatie geeft op een onderhoudende en realistische manier de relatie weer tussen navigatiekeuzes en brandstofverbruik en laat de speler zelf ondervinden welke impact hun manier van varen heeft op het brandstof- en energieverbruik van een schip. 

Weekblad Schuttevaer en VSTEP zullen met de Voortvarend Besparen game aanwezig zijn op de Europort beurs (3-6 november in Ahoy, Amsterdam), waar bezoekers van de Schuttevaerstand zelf kunnen deelnemen aan de Voortvarend Besparen-uitdaging. Bezoekers van de stand kunnen rekenen op een leuk welkomstgeschenk.

Wedstrijd
U hoeft echter niet tot Europort te wachten om met deze unieke simulator aan de slag te gaan. Als lezer van Weekblad Schuttevaer kunt u nu al de Voortvarend-Besparen-uitdaging aangaan. Speel de game door middel van de gratis cd-rom bij de krant van 3 oktober (nr 40) en laat uw stuurmanskunsten zien. Bovendien zijn er voor de meest energie-efficiënte schippers mooie prijzen te winnen. Zo geven we aan de tien beste schippers een exemplaar van de aankomende game Ship Simulator Extremes en een proefabonnement op Weekblad Schuttevaer. De schipper met de allerhoogste score wint daarnaast nog een exemplaar van het Jaarboek Binnenvaart 2009!

Wilt u bewijzen dat u niet alleen een bekwame maar ook efficiënte schipper bent?

Aarzel dan niet en doe mee aan deze leuke wedstrijd.

Op de online wedstrijdpagina www.shipsim.com/schuttevaer/ vindt u alle instructies om deel te nemen aan deze leuke wedstrijd.

 

 

Reacties (6)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • Erik

  echt wel leuk spel maar ship simulator extremes is veel leuker

 • JUCO

  zouden ze niet beter een "duurzaam ondernemen" simulator bouwen? haha

 • piet

  hoe weet ik waar de waypoints liggen (de groene cirkels waar je naar toe moet varen) nu is het gokken waar ik heen moet varen...

 • werner harteveld

  hoi mede schippers van sim.ik heb het ook geprobeert en ben er achtergekomen als je de solution gebruikt gaat het wel{bij mij dan he } schokken houdt op.speel met 2 beeld schermen en heb op 1 beeld schermhet radar en de rest staan.hoop dat het bij jullie ook zal gaan werken net zo als bij mij want het is zeker de moeite waard om het verder uit te zoeken zelf heb ik ook alles van vstep.goede vaart en tot ziens op het net wammie.

 • Henk Ros

  Ik speel al een tijdje met deze simulator, ook tezamen met anderen via internet.
  Best leuk.
  Je hebt wel een hele pittige PC nodig om het lekker te laten draaien.

 • A de Bot

  moet het programma wel goed opstarten
  loopt namelijk vast
  jammer leek zo mooi te zijn hoe kun je dit oplossen

Lees ook

Nieuwe vacatures meer (0)... RSS

LinksRechts