Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Doen we genoeg voor zeelui?'

ROTTERDAM

Toon van de Sande (66) is een man met vele kanten. Hij heeft nog drie dagen vaartijd nodig voor zijn kwalificatie als volmatroos op de binnenvaart en studeerde ooit in 10 jaar af in de theologie. Hij was godsdienstleraar aan een LTS en pastor voor koopvaardij en waterbouwers. En vaart zelf met een zusterschip van het iconische zeiljacht Joshua, waarmee Bernard Moitessier eind jaren ‘60 deelnam aan de eerste zeilrace rond de wereld. En die liep raar af.

1 / 1
Toon van de Sande: ‘Ook al trek je misschien in aantallen niet zoveel zeelui, ook voor die ene procent kun je veel goeds doen.' (Foto Sander Klos)

Toon van de Sande: ‘Ook al trek je misschien in aantallen niet zoveel zeelui, ook voor die ene procent kun je veel goeds doen.' (Foto Sander Klos)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook

Schuttevaer als krant, app en E-paper

Schuttevaer is de krant voor maritiem Nederland.

Abonnees met een Online- of Totaalabonnement, die Schuttevaer willen lezen voordat die vrijdag in de bus valt, kunnen de krant wekelijks al op dinsdagavond 22:30 uur lezen als e-Paper.

Wilt u meer informatie over abonneren, adverteren, lezersservice of losse verkoop? Klik dan op het betreffende onderwerp.