Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stichting Green Award partnert met binnenvaartcoöperatie NPRC

ROTTERDAM | Binnenvaartcoöperatie NPRC uit Rotterdam is als eerste logistiek dienstverlener in de binnenvaart benoemd tot ‘incentive provider’ van de Stichting Green Award. NPRC betaalt 35% van de keuringskosten voor de certificaten voor haar leden.

1 / 1
Stichting Green Award partnert met binnenvaartcoöperatie NPRC

Stichting Green Award partnert met binnenvaartcoöperatie NPRC

Daarbij gaat de binnenvaartcoöperatie actief meedenken over de eisen die de stichting stelt aan certificeringen van de binnenvaart. Gedeputeerde Rik Janssen van de provincie Zuid-Holland noemde de samenwerking ‘grensverleggend’. De deal werd bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst ‘Goederenvervoer over Water in een Stroomversnelling’ die de provincie Zuid-Holland woensdag 20 juni hield in Rotterdam. Als officiële bevestiging overhandigde directeur Jan Fransen van de Stichting Green Award een Green Award plaquette aan NPRC-directeur Stefan Meeusen.

Gedeputeerde Rik Janssen (Milieu, Water en Vervoer over Water) roemde het initiatief van de NPRC en riep alle partijen in de logistieke keten, van verlader tot ondernemer, op om ook de samenwerking te zoeken voor een slimme, schone en efficiënte binnenvaart.

Emissie-eisen

Binnenvaartondernemers kunnen al geruime tijd een Green Award aanvragen. Al naar gelang zij vergroeningsmaatregelen getroffen hebben verstrekt de Stichting Green Award een Brons, Zilver of Goud certificaat en platinum label aan schepen. ‘De hele sector wordt de komende jaren geconfronteerd met strengere emissie-eisen. Wij zijn blij dat Green Award de leden van onze coöperatie de ruimte biedt om mee te denken over de juiste eisen die er zijn bij de verschillende certificaten’, zegt directeur Stefan Meeusen van NPRC. ‘Duidelijkheid over de juiste eisen en regelgeving op het gebied van groen varen zullen hen meer zekerheid geven bij de enorme investeringen waar zij de komende jaren mee geconfronteerd worden.’

Ook Jan Fransen, directeur van de Stichting Green Award Foundation is verheugd over de samenwerking. ‘Natuurlijk is iedere incentive voor Green Award gecertificeerde schepen een welkome aanvulling. Echter, de NPRC is een incentive provider in een voor Green Award nieuw segment. Ik verwacht dat deze stap bijdraagt aan een belangrijke strategische ontwikkeling in het verder vergroenen van de binnenvaartsector. We hopen dat ook andere partijen zoals verladers zich in de toekomst zullen aanmelden als incentive provider.  

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook