Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Vuur op Yantian Express onder controle

HAMBURG

De brand op het containerschip Yantian Express van Hapag Lloyd is na een week onder controle.

Woensdagavond konden vijf van de 23 bemanningsleden vanaf de Smit Nicobar weer aan boord worden gezet. Het 7510 teu grote schip wordt door de Maersk Mobiliser en Smit Nicobar langzaam naar Halifax gesleept. Het 320 meter lange schip was daarheen op weg vanuit Colombo. Het bevond zich donderdagmiddag nog op zo’n 800 kilometer uit de Canadese oostkust. Een derde sleper, de Donjon Atlantic Enterprise is vanuit Amerika ter versterking van de sleepkracht naar het schip onderweg. Het wordt daar 13 januari verwacht.
 
De brand op de Yantian Express brak op 3 januari uit en kon aanvankelijk als gevolg van het slechte weer niet onder controle worden gebracht. Mede daarom werd de hele bemanning van boord gehaald.
Volgens woordvoerder Tim Seifert van Hapag Lloyd is het op dit moment niet mogelijk te zeggen hoe groot de schade aan schip en containers is. (WdN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook