Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Volgo-Balt 214 breekt op Zwarte Zee

SAMSUN

Het onder Panamese vlag varende droge-ladingschip Volgo-Balt 214 is maandag 7 januari gezonken op de Zwarte Zee. Het schip brak in zwaar weer doormidden op 77 mijl ten noorden van de Turkse stad Samsun. Slechts een deel van de bemanning kon worden gered.

1 / 1
De zinkende Volgo-Balt 214. (Videostill)

De zinkende Volgo-Balt 214. (Videostill)

Na een noodsignaal vanaf het schip rukten de Turkse autoriteiten met twee reddingboten uit. Een daarvan moest vanwege de weersomstandigheden rechtsomkeert maken. Verder werden een vliegtuig, vier helikopters, een sleper en twee schepen van de kustwacht ingezet.
Gezocht werd naar de drie reddingsvlotten van het schip. Uiteindelijk werden zeven van de 13 bemanningsleden gered. Onder hen ook de 39-jarige Oekraïense kokkin. Verder werden de stoffelijke overschotten van twee bemanningsleden geborgen. De vier overige bemanningsleden zijn vermist, onder wie de Azerbeidzjaanse kapitein Turbat Ismayilov (46). Het schip voer met 11 Oekraïners en twee Azerbeidzjanen. De geredden zijn opgevangen in het ziekenhuis van Samsun.
De Volgo-Balt 214 (107 x 13 meter) is een voormalige Russisch schip dat in Sovjet-tijden (1978) in Tsjecho-Slowakije werd gebouwd. Het schip was voor een routinetrip onderweg met 3300 ton kolen van Azov in Rusland naar Samsun in Turkije. De Volgo-Balt 214 is eigendom van de Turkse rederij Soylu Group in Istanbul. (BO)
Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook