Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Piraten ontvoeren zes opvarenden van MSC Mandy

LAGOS

Piraten hebben zes bemanningsleden van de MSC Mandy ontvoerd voor de kust van het West-Afrikaanse Benin.

Het schip (2700 teu) was vorige week onderweg in de Golf van Guinee toen het op 55 mijl uit de kust, ter hoogte van Cotonou, werd aangevallen. Nadat de zes bemanningsleden waren gedwongen van boord te gaan, ging de MSC Mandy voor anker op de rede van Lagos. MSC  doet verder geen mededelingen over de kwestie.
De afgelopen maanden hebben Nigeriaanse piraten hun werkterrein verlegd in westelijke richting, voor Benin en Ghana. Centrum van hun activiteiten blijft echter Bonny Island, het ‘olieknooppunt’ van Nigeria. De piraten opereren tot ongeveer 100 mijl uit de kust. In de afgelopen maanden zijn met regelmaat bemanningsleden ontvoerd die na een periode van ongeveer een maand weer werden vrijgelaten nadat onbekend gebleven sommen losgeld waren betaald.
In september werden 12 opvarenden van de Glarus van de Zwitserse rederij Massoel ontvoerd, zij kwamen begin november vrij. En de 11 bemanningsleden van de Pomerenia Sky van Peter Döhle, die eind oktober werden gekidnapt, konden in de loop van december naar huis vliegen. (WdN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook