Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Duitse rederij krijgt miljoenenboete voor lozen van bilgewater

PORTLAND

Een rechtbank in Portland in de Amerikaanse staat Maine heeft de Duitse rederij MST vrijdag 2 november veroordeeld tot een boete van US$ 3,2 miljoen dollar wegens het illegaal lozen van bilgewater.

De illegale lozing gebeurde gedurende negen maanden vanaf de bulkcarrier Marguerite (27.624 t) via een verborgen pijpleiding, een zogenaamde ‘magic pipe'. Een van de bemanningsleden filmde de illegale procedure en ging met de film naar de Amerikaanse justitie. In augustus 2017 werd proces verbaal opgemaakt.

Twee jaar geleden kreeg het bedrijf voor eenzelfde feit al eens een boete van een miljoen dollar. Toen gebeurde dat minstens tien keer vanaf het schip Cornelia in de staat Minnesota. De laatste keer in de Great Lakes, waarna de Coast Guard ingreep.

Bijkomende bepaling van de veroordeling is een periode van vier jaar waarbij schepen van de rederij regelmatig gecontroleerd worden en een uitgebreid register van hoe met afval en bilgewater wordt omgegaan moet worden bijgehouden.

MST, Mineralien Schiffahrt Spedition und Transport vaart veel tussen havens aan de Amerikaanse oostkust onder meer met graan en pulp voor papierfabrieken. (WdN)   

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook