Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Bemanning Glarus uit handen piraten

ZÜRICH

De 12 bemanningsleden van de bulkcarrier Glarus van de Zwitserse rederij Massoel zijn vrijgelaten door de Nigeriaanse piraten die ze op 22 september hadden ontvoerd.

Een woordvoerder namens Massoel: ‘Afgelopen weekend kwamen de 12 via Frankfurt in Zürich aan. Daar volgde de debriefing door de Zwitserse autoriteiten. Bij de kaping bleven zeven bemanningsleden op het schip achter. Die voeren het naar Port Harcourt, waarna ze werden gerepatrieerd. Er werd een nieuwe bemanning ingevlogen en het schip zette op 29 september haar reis voort', aldus woordvoerder Patrick Adamson van MTI Network in Londen, namens Massoel. Over de hoogte van het losgeld wil hij, zoals gebruikelijk, geen mededelingen doen.

De ontvoerde bemanningsleden zijn zeven Filipijnen, een Sloveen, een Bosniër, een Roemeen, een Kroaat en een Oekraïner. Zij vlogen maandagavond en dinsdag 30 oktober naar huis. (WdN)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook