Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Gewapende bewakers jagen piraten Somalië op de vlucht

MOGADISHU

Een team gewapende bewakers heeft 16 oktober een aanval van Somalische piraten op de bulkcarrier KSL Sydney, varend onder de vlag van Hongkong, afgeslagen. Dat gebeurde in het Somalisch Bassin, 340 mijl van Mogadishu voor de kust van Somalie, meldt de European Naval Force.

Terwijl de bemanning zich had verschanst in de citadel leverden bewakers en de vier met AK 47 bewapende piraten een vuurgevecht waarop uiteindelijk de piraten in hun skiff het hazenpad kozen.

De aanval op de KSL Sydney  is overigens pas de tweede op een schip door Somalische piraten in 2018. De vorige had plaats in februari toen de chemicaliëntanker Leopard Sun werd aangevallen. Ook in dit geval wisten gewapende bewakers vanaf het schip de piraten te verdrijven. De plaats van handeling lag toen 160 mijl uit de noordoostkust van Somalië.

Bij de laatste ‘Somalische actie' in 2017 werden zes piraten die in november een Brits containerschip overvielen gevangen genomen; zij wachten op de Seychellen op hun berechting. Eerder werden daar Somalische piraten veroordeeld tot straffen van tot 15 jaar. (WdN)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook