Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Scheldebeheerder Jacques D'Havé moderniseerde Belgisch Loodswezen

ANTWERPEN

Kapitein Jacques D'Havé werd in 2001 directeur van het Vlaamse Loodswezen. Een buitenstaander. Hij was geworven via een headhuntersbureau. ‘Dat was geen blijde intrede', herinnert hij zich. Per 1 augustus ging hij met pensioen als administrateur-generaal van Maritieme Dienstverlening & Kust (MDK), waaronder het Loodswezen ressorteert.

1 / 1
Kapt. Jacques D'Havé kan bogen op een goede samenwerking met Nederland inzake het gemeenschappelijk beheer van de Schelde. Hij waarschuwt  wel voor een al te ruime interpretatie van het begrip ‘dynamische kielspeling'. Een verkeerde inschatting kan tot een catastrofe leiden. (Foto MDK)

Kapt. Jacques D'Havé kan bogen op een goede samenwerking met Nederland inzake het gemeenschappelijk beheer van de Schelde. Hij waarschuwt wel voor een al te ruime interpretatie van het begrip ‘dynamische kielspeling'. Een verkeerde inschatting kan tot een catastrofe leiden. (Foto MDK)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook