Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Jongeren op het podium van Johan de Witt Conferentie 2018

ROTTERDAM

De jaarlijkse Johan de Witt Conferentie geeft dit jaar alle ruimte aan jongeren om hun ideeën over maritieme innovatie en leiderschap te delen met (maritieme) bestuurders en geïnteresseerden. Deze conferentie, die 6 september in Rotterdam wordt gehouden, heeft dan ook als thema ‘De jeugd bepaalt de koers'.

1 / 1
Enkele jongeren die een presentatie geven op de Johan de Witt Confferentie. (Foto P3M)

Enkele jongeren die een presentatie geven op de Johan de Witt Confferentie. (Foto P3M)

‘Young professionals' geven daar hun visie over modern maritiem leiderschap, innovatie en de positie van de zeemacht in de Nederlandse maatschappij. Iedereen die bij de Johan de Witt Conferentie aanwezig wil zijn wordt uitgenodigd zich in te schrijven. De conferentie heeft daags voor de Wereldhavendagen plaats in Hal 4 aan de Maas. Behalve een zaal vol maritieme deelnemers, worden de jongeren van repliek gediend door een expertpanel. Namens de politiek neemt hierin Eerste-Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol plaats. Zij wordt vergezeld door voormalig Fox IT-topman Ronald Prins en Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer.

De jongerenteams hebben afgelopen half jaar drie thema's heeft uitgewerkt:
- The Millennial Navy: hoe combineren we hiërarchisch leiderschap met een genetwerkte marine?
- Innovating for the Future: hoe integreren we ultrasnelle technologie in wendbare maritieme ‘Tesla's'?
- In the Heart of Society: hoe maken we de marine onderdeel van de maatschappij in de digitale eeuw?
De jongeren geven tijdens de conferentie hun visie op bovenstaande problemen. Daarbij worden vragen beantwoord als: hoe zou ik dit thema aanpakken als ik het voor het zeggen had? Hoe zou ik ervoor zorgen dat deze ideeën tot hun recht komen? Welk leiderschap is nodig om innovatieve jongeren zoals ik de ruimte te geven om dit te realiseren?
De ideeën van de jonge professionals worden gespiegeld aan de deelnemers van de conferentie en het expertpanel. Daarmee wordt een open dialoog gecreëerd tussen de jonge generatie van de toekomst en de bestuurlijke top die deze toekomst momenteel vormgeeft.
De conferentie is een initiatief van de stichting P3M en de Alumnivereniging van het Koninklijk Instituut voor de Marine. Vertegenwoordigers uit politiek, industrie en maatschappij gaan ook in gesprek over maritieme veiligheid en het belang voor onze handel in de haven van Rotterdam.
Inschrijven kan via www.johandewittconferentie.nl. (PN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook