Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Handel mengt nog altijd chemisch gif in stookolie

DEN HAAG

Producenten en handelaren die stookolie voor zeeschepen mengen, voldoen niet altijd aan de Europese regels voor chemische stoffen (REACH). Dit blijkt uit onderzoeken naar de herkomst en kwaliteit ervan door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat vindt dit ‘zorgwekkend'.

1 / 1
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven kwalificeert de bevindingen van het onderzoek van de ILT als ‘zorgwekkend’. (Foto Rijksoverheid / Jerry Lampen)

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven kwalificeert de bevindingen van het onderzoek van de ILT als ‘zorgwekkend’. (Foto Rijksoverheid / Jerry Lampen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • G.M. Noldes

  De gifmenger praat met de overheid over samenstelling en handhaving??
  Ik kan niet zeggen "het moet niet gekker worden" , want het is al zo debiel.

  Je kan het ook heel anders bekijken. In 020 maken ze van afval plastic diesel volgens het proces van thermisch kraken. Dit word dan BIO-diesel genoemd. Dus als je "afval" als brandstof gebruikt mag het BIO heten.
  Dus....... in 010 mengen ze beetje gif (afval) bij de stookolie, dan mag je het toch BIO-stookolie noemen???
  Wat is het probleem dan, en het is ook nog eens goed voor de Nederlandse economie, die gaat tenslotte ALTIJD boven het milieu.

Lees ook