Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ferryvervoer neemt iets af

BRUSSEL

Het vervoer van passagiers via de 20 grootste Europese ferryhavens is opnieuw afgenomen.

Uit de meest recente cijfers van Eurostat over 2016 blijkt dat het aantal vertrekkende en aankomende passagiers met 1,5% terugliep ten opzichte van het jaar daarvoor.

De sterkste dalers waren de ferryhavens aan de Italiaanse westkust zoals Napels, Reggio di Calabria, Capri en Messina. Zij leverden tot ruim 12,5% aan verkeer in. Dover blijft met ruim 12 miljoen passagiers nog steeds de drukste haven voor wat betreft passagiersvervoer, maar moest in 2016 wel 7,5% inleveren. De Britse haven staat op het punt van de eerste plaats te worden verstoten door het Finse Helsinki, dat al jaren gestaag groeit. Helsinki zag het aantal vertrekkende en aankomende passagiers in 2016 met 3,1% toenemen tot ruim 11,5 miljoen. Stockholm staat op de derde plaats met bijna 10 miljoen overtochten. Daarna volgen Tallinn, Calais en Piraeus. (BO)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook