Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Met een muisklik een compleet containerschip kopen

HAMBURG

De scheepsmakelaar omzeilen en met een paar klikken van de muis via internet zelf een compleet containerschip kopen. Dat kan sinds kort via de Duitse veilingsite Vesselbid.com. De initiatiefnemers noemen het zelf een wereldpremière.

1 / 1
Het eerste schip dat aangeboden wordt op Vesselbid.com is het 215 meter lange containerschip Buxharmony uit 2007. (Foto Vesselbid.com)

Het eerste schip dat aangeboden wordt op Vesselbid.com is het 215 meter lange containerschip Buxharmony uit 2007. (Foto Vesselbid.com)

Het initiatief voor de veilingsite komt van het Hamburgse bedrijf Angermann, dat een brede waaier aan diensten verleent voor het bedrijfsleven. De Angermann Groep is al langer actief met een website waarop apparatuur en bedrijfsinventarissen verkocht worden, vergelijkbaar met BVA Auctions in Nederland. Vorig jaar verwisselden via dit Netbid.com zesduizend partijen goederen van eigenaar, veelal uit failliete boedels.

Scheepvaart

Met het nieuwe initiatief Vesselbid.com richt Angermann zich op de scheepvaart. Tegen de achtergrond van een branche die langzaam uit de crisis klimt komt het bedrijf met een online platform. Daarop zullen vooral schepen uit faillissementen en van eigenaren die in financiële moeilijkheden verkeren worden aangeboden en geveild. Doel is om verkopers en kopers een transparant verkoops- en prijsplatform te bieden, zegt het bedrijf. 'Terwijl de crisis in de scheepvaart nog niet voorbij is, bieden wij voor de eerste keer in de branche een platform om schepen waar de eigenaar vanaf moet tegen de beste prijzen te verkopen', zegt voorzitter van de raad van bestuur Clemens Fritzen van Angermann.

Voor wat betreft het veilingaspect beroept het bedrijf zich op de ervaring die het de afgelopen twintig jaar heeft opgedaan met de verkoop van gebruikte machines via het internet. De nadruk ligt op de veiling van schepen in de belangrijkste commerciële segmenten, zoals containerschepen, bulkcarriers, tankers en general cargoschepen. Bij het afwikkelen van de transacties wordt een beroep gedaan op de diensten van de Hamburgse scheepsmakelaar Toepfer Transport GmbH.
Het eerste schip dat aangeboden wordt op Vesselbid.com is het 215 meter lange containerschip Buxharmony uit 2007. Het schip kan 2702 teu meenemen waarvan 500 teu aan reefers. De startprijs die gevraagd wordt is 11.500.000 dollar. Vijf dagen voor het aflopen van de veiling was er nog niet geboden. (BO)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook