Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Alleen forse geldstraffen voor Seatrade na 'beaching'

ROTTERDAM

De rechtbank in Rotterdam heeft donderdag 15 maart zes vennootschappen van het Seatrade-concern en twee van haar bestuurders veroordeeld tot geldboetes van 50.000 tot 750.000 euro voor het illegaal overbrengen van vier koelschepen vanuit de Europese Unie naar India, Bangladesh en Turkije. Ook kregen deze bestuurders een beroepsverbod opgelegd. Zij mogen een jaar lang het beroep van bestuurder, commissaris, adviseur of werknemer bij een rederij niet uitoefenen. De rechter sprak een derde bestuurder vrij.

1 / 1
Slopers aan het werk op een strand in Bangladesh. (Archieffoto Schuttevaer)

Slopers aan het werk op een strand in Bangladesh. (Archieffoto Schuttevaer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • j Teunisse

    Seatrade had de meuk vroegtijdig moeten verkopen naar onderneming buiten EU. Genoeg landen die niet meegaan in beleid van EU.

  • A. v.d. Heuvel

    Laat het FNV maar juichen dat kunnen ze doen met schepen onder Nederlandse vlag.
    Maar het duurdt niet lang meer want dan zijn er geen schepen meer die deze vlag voeren. jullie hebben te vroeg gejuicht.

Lees ook