Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Boskalis dumpt Nederlandse Fairmount bemanning alsnog

ROTTERDAM

Boskalis gaat zijn Nederlandse bemanningsleden bij dochteronderneming Fairmount Marine alsnog verruilen voor ‘lage lonen landers'. De Nederlanders zijn volgens Boskalis domweg ‘te duur'. Het gaat om ruim 20 bemanningsleden, actief op 5 schepen. FNV/Nautilus dreigt naar de rechter te stappen.

1 / 1
In Aberdeen gaven met ontslag bedreigde Nederlandse bemanningen van de Glacier en de Summit in augustus 2016 een ‘sociaal signaal' af. (Archieffoto Nautilus International / Newsline Media Ltd)

In Aberdeen gaven met ontslag bedreigde Nederlandse bemanningen van de Glacier en de Summit in augustus 2016 een ‘sociaal signaal' af. (Archieffoto Nautilus International / Newsline Media Ltd)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • JJ Steenstra

  Zo eenvoudig is het vaak niet. Die mensen waarnaar u refereert die voor 1 euro werken komen waarschijnlijk nergens meer aan de bak als ze eenmaal thuis zijn. Inderdaad goed dat we hier een statement maken en dat bedrijven solidair zijn maar de gevolgen voor deze Filipijnen neemt niemand op zich. Een wereld met gelijke rechten en kansen voor ieder is voorlopig nog niet in beeld. Daar moeten wij ook mee leven, in Hongarije verdiend en SGS lading serveyor ca. 450 per maand en dat op die koop toe met flexibele uren. zomers dag en nacht en winter ongeveer niets. Hier verdienen die mensen 2000 + met gemak en op de koop toe een keurig contract met overuren en heel de mikmak. Dat kan toch nooit gelijk getrokken worden naar 1 of ander kant? en zolang moeten we ook met het verschil leven. Wij zijn in het wensten gewoon verschrikkelijk duur en de rest van de wereld minder. Blijkbaar kunnen we de werkgevers niet meer overtuigen van de meerwaarde van westerse bemanning. Dan wordt het tijd om je eigen positie ook tegen het licht te houden in plaats van alleen maar te wijzen.

 • J.C Hagens

  En straks maar lopen klagen dat er geen Nederlanders zijn die naar de Zeevaartschool willen en zo de aanwas aanvullen.
  Waar blijft Hollands glorie, gelukkig is het nog in boekvorm zodat we de avonturen van Jan de Hartog kunnen lezen, daar zou Bos en Kalis, die nooit tevreden is met de winst, nog wat van kunnen leren en hun aandeelhouders moeten vertellen dat
  winstuitkering voor de aandeelhouders niet elk jaar normaal is, ook bij de bank is je spaargeld niets waard.
  En denkt u dat u door die 20 man te ontslaan wel ineens winst krijgt, wat denkt u dat de brokken kosten die deze mensen maken, praten we niet over de verzekeringen die duurder worden.
  Wil wel eens weten van de vakbond of en hoeveel schade de kapiteins van lage lonen landen(jawel ik kreeg het uit mijn strot) meer varen als gediplomeerde hoog opgeleide Europeesche Varensmensen.
  Vraag mij af hoe je aan de slogan Lage lonenlanden komt, een mens is een mens, wat een kul om iemand uit een ander land minder te betalen, het gaat net niet naar Slavenarbeid toe.
  Er stond ook een stuk in weekblad Schuttevaer dat varensmensen voor € 1,-- per uur werken
  Gelukkig waren de mensen bij EBS en Vlaardingen Solidair en gooide het werk neer
  en liet de rechter zich niet ringeloren door een Griekse Reder.
  Een CAO voor de hele Scheepvaart en aanverwanten.
  Slaap zacht op u beide oortjes meneer Boskalis en Aandeelhouders, en verschuil u achter het systeem.
  Overigens bent u niet de enigste, dat siert u nog, deze hele comedy van lage lonen landen moet is snel stoppen, of gaat de slogan toch nog op als je voor een Dubbeltje geboren bent wordt je nooit een Kwartje.Lees ook